Πειθαρχική δίωξη κατά ΠΑΟΚ για το «ντου» στα Γιάννενα

Πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για τα γεγονότα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Υπενθυμίζουμε ότι στο συγκεκριμένο αγώνα, οπαδοί του «Δικεφάλου» επιχείρησαν να εισέλθουν με «ντου» στους Ζωσιμάδες.

Τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«O αναπληρωτής υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων, Γεώργιος Λαΐνης​,​ άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για πράξεις που προβλέπονται ​και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 15 παρ. 4α, 25 παρ. 1 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Κίνδυνος (μόνο) για πρόστιμο

Όπως προκύπτει από τη συγκεκριμένη παράγραφο του άρθρου με το οποίο καλείται σε απολογία ο ΠΑΟΚ, πάντως, δεν υπάρχει κίνδυνος τιμωρίας της έδρας για την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ. Απεναντίας, κινδυνεύει μόνο με χρηματικό πρόστιμο.

Η σχετική παράγραφος, εξάλλου, προβλέπει τα εξής:

«Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου. Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια, στις κερκίδες ή στον εν γένει χώρο του γηπέδου επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α) Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) έως εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000), εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας».

Δείτε video με το περιστατικό για το οποίο καλείται σε απολογία ο ΠΑΟΚ:

Loading