Ένωση Κεντρώων: «Οι Τούρκοι αλωνίζουν, ο Κοτζιάς λεονταρίζει»

Δριμεία κριτική στον Νίκο Κοτζιά ασκεί η Ένωση Κεντρώων, κατηγορώντας τον ότι «λεονταρίζει», την ώρα που «οι Τούρκοι αλωνίζουν ανενόχλητοι» στο Αιγαίο. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, γίνεται για ακόμη μία φορά έκκληση προς την κυβέρνηση, για σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Οι Τούρκοι αλωνίζουν ανενόχλητοι και “γκριζοποιούν” το Αιγαίο», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση Κεντρώων.

Όσον αφορά τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι «αφού σιώπησε κατά τη διάρκεια του σοβαρού νέου επεισοδίου στα Ίμια, άρχισε τους λεονταρισμούς εκ των υστέρων και να απειλεί τους Τούρκους».

«Πάλι η Ελλάδα θα υποχωρήσει»

Μάλιστα, η Ένωση Κεντρώων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό της να κάνει «γκρίζο» το Αιγαίο και πως η ελληνική κυβέρνηση υποχωρεί συνεχώς.

«Αν αύριο γίνουν και σε άλλα νησιά αυτά που έγιναν στα Ίμια, πάλι η Ελλάδα θα υποχωρήσει και η ειρήνη θα παραμένει στη περιοχή με συνεχείς υποχωρήσεις της χώρας», αναφέρει σχετικά και σημειώνει ότι «το σχέδιο της Τουρκίας να κάνει γκρίζο όλο το Αιγαίο, έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή».

Η… συμβουλή στον Κοτζιά

Παράλληλα, το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη συστήνει στον κ. Κοτζιά «αντί να λεονταρίζει, καλό είναι να ενημερώσει τα κόμματα και να εισηγηθεί σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Loading