Ο Ζάρας «εκτέλεσε» τον Άρη

Ο Ζάρας “εκτέλεσε” τον Άρη! Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Θοδωρή Ζάρα ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 66-65 επί του Άρη στο κατάμεστο “Nick Galis Hall”.

Ο Έλληνας γκάρντ με δύο τρίποντα στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης χάρισε στην ομάδα του μια σπουδαία νίκη, βυθίζοντας, ταυτόχρονα τον Άρη σε ακόμα πιο δύσκολη θέση. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη “αυτοκτόνησε”, καθώς είχε το προβάδισμα στο σκορ ακόμα και με εφτά πόντους, όμως η έλλειψη καθαρού μυαλού, αλλά η αστοχία στις βολές, είχαν ως αποτέλεσμα μια πολύ οδυνηρή ήττα, μπροστά σε περισσότερους από 5.000 οπαδούς της.

Το σερί του Χαραλαμπόπουλου

Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκε το σκορ στο πρώτο μισό της πρώτης περιόδου. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι 4.57 πριν από την λήξη της, οι δυο ομάδες είχαν σημειώσει μόλις 10 πόντους (7-3). Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έκανε συνεχώς παρατηρήσεις στους παίκτες του, έχοντας παράπονα από την αμυντική συμπεριφορά τους. Ο Κατσίβελης συμπλήρωσε γρήγορα δύο φάουλ και ο Κόνιαρης πέρασε στην θέση του, ενώ στη συνέχεια τον ακολούθησε και ο Φλιώνης για τον Άρη, με τον Πουλιανίτη να παίρνει θέση στον αγωνιστικό χώρο. Ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά πήρε προβάδισμα στο σκορ (7-8) 3.40 πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Με τις δυο ομάδες να είναι ιδιαίτερα νευρικές στην επίθεση και να επιδίδονται σε ρεσιτάλ χαμένων σουτ και λαθών. Με πέντε πόντους του Χαραλαμπόπουλου και με σερί 9-1, ο ΠΑΟΚ κλείνει με διαφορά οκτώ πόντων το πρώτο δεκάλεπτο (13-21).

Στον πόντο η διαφορά

Με δυο συνεχόμενα τρίποντα , από τον Αθηναίου και τον Ντουβιέ ο Άρης μείωσε στους τέσσερις πόντους (19-23), με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Ο ΠΑΟΚ μετέφερε το παιχνίδι κάτω από το καλάθι και με καλάθι του Κρουμπάλι ανέβασε στους εφτά και πάλι την διαφορά. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης άλλαξε την άμυνα σε zone press στο μισό γήπεδο και προσωρινά ο Άρης μείωσε στους τέσσερις και πάλι, με καλάθι του Μπέλ.

Ο Χαραλαμπόπουλος, όμως, ήταν “ζεστός”, κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση και αποτελούσε διαρκή κινδύνων για την άμυνα του Άρη, που είχε σε καλή μέρα τον Γιάννη Αθηναίου. Με ατομική προσπάθεια του Μάρας ο Άρης μείωσε στον ένα πόντο (36-37) 25 δευτερόλεπτα πριν την λήξη, διαμορφώνοντας παράλληλα και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Καλάθι με το …σταγονόμετρο

Με δυο τρίποντα, ένα από κάθε ομάδα, ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο. Ο Άρης προσπάθησε να περάσει μπροστά στο σκορ, όμως, οι χαμένες βολές (13/19, 5 .00 πριν το τέλος της περιόδου) δεν του το επέτρεψαν. ‘Έμενε όμως, κοντά στο σκορ, καθώς οι παίκτες του ΠΑΟΚ έκαναν πολλά λάθη στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ο Λάκι Τζόουνς παρατηρήθηκε για φλόπινγκ 4.42 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, ο Παπαθεοδώρου φώναξε έντονα στον διαιτητή και δέχθηκε και αυτός τεχνική ποινή, όμως ο Μπελ ευστόχησε μόνο σε μία από τις δυο βολές που εκτέλεσε.

Ένα λεπτό και 53 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του δεκαλέπτου ήταν η σειρά του Τσαιρέλη να τιμωρηθεί για φλόπινγκ. Το 52-50 στο τέλος της τρίτης περιόδου διαμορφώθηκε με καλάθι του Μπελ στο κατάμεστο “Nick Galis Hall”, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι και οι δυο ομάδες, μαζί, σημείωσαν μόλις 29 πόντους.

Δια χειρός Ζάρα

Ο Άρης χρεώθηκε με πέντε φάουλ μόλις δύο λεπτά και δέκα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Άρη, καθώς ο ΠΑΟΚ απέκτησε το μπόνους των βολών. Με καλάθι του Μαργαρίτη, μάλιστα, ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά στο σκορ μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα με 54-55. Ήταν ξεκάθαρο ότι οι παίκτες των δυο ομάδων δεν είχαν καθαρό μυαλό, με αποτέλεσμα συνεχόμενα λάθη εκατέρωθεν.

Με τον Τσαϊρέλη να πετυχαίνει έξι συνεχόμενους πόντους ο Άρης προηγήθηκε με 60-55 (στο 4.30), ενώ στη συνέχεια ο Μούρτος με δικό του καλάθι ανάγκασε τον Ηλία Παπαθεοδώρου να πάρει εσπευσμένα ταιμ άουτ. Ο ΠΑΟΚ έμεινε ζωντανός στο παιχνίδι με το τρίποντο του Γκος, ενώ ο Άρης προσπάθησε να παίξει με την μπάλα μέσα στο καλάθι με τον Τσαϊρέλη. Ο Ζάρας θα πετύχει ένα πολύ δύσκολο τρίποντο 1.10 πριν την λήξη του αγώνα, μειώνοντας στον πόντο (64-63).

Ο Αθηναίου έχασε μια από τις δυο βολές που εκτέλεσε και ο Ζάρας με ένα ακόμα τρίποντο βάζει μπροστά την ομάδα του με ένα πόντο , τέσσερα δευτερόλεπτα και δύο δέκατα πριν την λήξη. Ο Μπελ έχασε το τελευταίο σουτ και ο ΠΑΟΚ πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη με 65-66.

Δεκάλεπτα: 13-21, 36-37, 52-50, 65-66

ΠΗΓΗ: ARENAFM.GR

Loading