Αυτή είναι η Έλλη Παπαγγελή (pics & vd)

Σάλο προκάλεσε μέσα στην εβδομάδα, ο σχολιασμός της Έλλης Παπαγγελή σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης σε ψήφισμα οπαδών του ΠΑΟΚ, γεγονός που προκάλεσε την άμεση διαγραφή της από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, έπειτα από απόφαση του γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη.

Ποια είναι όμως η Έλλη Παπαγγελή; Το γνωστό μοντέλο και πρώην – πλέον – μέλος της ΟΝΝΕΔ – είναι απόφοιτος της Σχολής Αρχαιολογίας, με έντονη πολιτική δράση και καριέρα στην πρώτη γραμμή του μόντελινγκ. Δεν είναι λίγες μάλιστα οι περιπτώσεις που με τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες της στα σόσιαλ μίντια προκάλεσε «ζαλάδες» στο αντρικό φύλλο.

Γεννήθηκε τον Μάιο του 1988 στο Μαρούσι Αττικής και κατοικεί στην Αγία Παρασκευή. Στα σχολεία της περιοχής ολοκλήρωσε τον μαθητικό της κύκλο, αποφοιτώντας μάλιστα με άριστα.

Στη συνέχεια εισήχθη στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συγκεκριμένα στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, όπου ακολούθησε την κατεύθυνση της Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης. Επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος είναι ο κλάδος της Περιβαλλοντικής Αρχαιολογίας και Γεωαρχαιολογίας, όπου έχει εκπονήσει σχετικές εργασίες.

Σ’ ότι αφορά τις αρχαιολογικές ανασκαφές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σπηλαιολογίας και έχει λάβει μέρος σε εθελοντικές ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος και των αδέσποτων ζώων.

Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Ιταλικά, ενώ εργάζεται επί σειρά ετών στον ιδιωτικό τομέα. Από τα φοιτητικά της χρόνια δε, υπήρξε ενεργό μέλος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και μετέπειτα της ΟΝΝΕΔ όπου άνηκε μέχρι αυτή την εβδομάδα.

Το Πολυτεχνείο, ο Μαρξ και οι μετανάστες

Η προσωπικότητά της και ο τρόπος σχολιασμού διαφόρων θεμάτων στο Facebook δεν είναι η πρώτη φορά που προκάλεσε σάλο. Κάπως έτσι μπήκε στην πολιτική ζωή του τόπου άλλωστε όταν αρνήθηκε την ύπαρξη νεκρών στο Πολυτεχνείο ή όταν χαρακτήρισε «βλακείες» το «Κεφάλαιο» του Καρλ Μαρξ.

«Στα 15 μου χρόνια απέρριψα τον κομμουνισμό γιατί διάβασα το «Κεφάλαιο» του Καρλ Μαρξ και είδα ότι ο άνθρωπος λέει βλακείες. Τότε είπα ότι κομμουνίστρια δεν θα γίνω ποτέ. Διαβάζω τα πάντα, από τα άπαντα του οικονομολόγου Μ. Κρίσμαν, μέχρι το «Φωτιά και Τσεκούρι» του Ευ. Αβέρωφ» είχε τονίσει.

Επίσης με μια άλλη ανάρτησή της στο Facebook είχε μιλήσει για τις ρατσιστικές συμπεριφορές απέναντι στους μετανάστες. «Δεν νιώθω ακροδεξιά. Ανήκω στην λαϊκή Δεξιά και πιστεύω ότι η χώρα μπορεί να αντέξει μόνο ένα ποσοστό λαθρομεταναστών. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους νόμιμους μετανάστες. Εγώ δεν στήριξα Σαμαρά στις προηγούμενες εκλογές για πρόεδρο. Ψήφισα την Ντόρα».

Λέγοντας λοιπόν με τέτοια ελαφρότητα κάποια πράγματα, είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή θα ειπωθεί και κάτι πιο σοβαρό. Και το σοβαρό ήρθε την περασμένη εβδομάδα. Την Έλλη Παπαγγέλη λοιπόν, είναι προτιμότερο να την χαζεύεις οπτικά, παρά την ακούς να μιλάει πολιτικά. Να και η αλήθεια…

Loading