Φρέσκια και ανανεωμένη η Εθνική κόντρα στην Αίγυπτο (1-0)

Φιλική νίκη με σκορ 1-0 πανηγύρισε η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου με αντίπαλο την αντίστοιχη της Αιγύπτου σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στη Ζυρίχη. 

Το συγκρότημα του Μίχαελ Σκίμπε παρουσιάστηκε εμφανώς καλύτερο σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με αντίπαλο την Ελβετία στο ΟΑΚΑ και έδειξε σαφή σημάδια προόδου, τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός προχώρησε σε μαζικές αλλαγές καθώς επέλεξε να αλλάξει τα 10/11 του αρχικού σχήματος, με την Εθνική να παρουσιάζεται πιο… φρέσκια και καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Απέναντι σε μία ομάδα μάλιστα που το καλοκαίρι θα δώσει το «παρών» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

 

«Εκτελεστής» ο Καρέλης

Το μοναδικό τέρμα της φιλικής αναμέτρησης πέτυχε στο 30ό λεπτό ο Νίκος Καρέλης με σουτ έπειτα από «συστημένη» σέντρα του Μπακάκη.

Το σκορ θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ακόμη μεγαλύτερο, αν στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως στο χρονικό διάστημα από το 46’ εως το 70’ είχαν καλύτερα τελειώματα οι Πέλκας, Σταφυλίδης και Τζαβέλλας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ δε χρησιμοποίησε καθόλου το μεγάλο αστέρι της Αιγύπτου, τον Μοχάμεντ Σαλάχ, ενώ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο ο άσος του Ατρομήτου, Αμρ Ουάρντα.

Οι συνθέσεις:

ΑΙΓΥΠΤΟΣ (Κούπερ): Αουάντ, Σαμίρ, Γκαμπρ, Ελμοχαμάντι, Γκαμπέρ (52′ Ασράφ), Ασούρ (64′ Ελ Σαΐντ), Ελ Νένι, Μαγκντί (46′ Ουάρντα), Σόμπχι (79′ Σικαμπάλα), Ζακαριά (46′ Ελ Σαχάτ), Μοσέν (65′ Καχραμπά)

ΕΛΛΑΔΑ (Σκίμπε): Γιαννιώτης (46′ Μπάρκας), Σταφυλίδης (71′ Λυκογιάννης), Μπακάκης (89′ Τοροσίδης), Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Ταχτσίδης (74′ Κουρμπέλης), Τζιόλης, Δώνης (46′ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (64′ Γιαννιώτας), Πέλκας, Καρέλης

 

 

Loading