Ο Ζούκερμπεργκ αρνήθηκε να παραστεί σε επιτροπή στη βρετανική βουλή

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο γενικός διευθυντής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ αρνήθηκε να παραστεί σε επιτροπή του βρετανικού κοινοβουλίου προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις Βρετανών βουλευτών για το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει με την διαρροή προσωπικών δεδομένων των χρηστών της διαδικτυακής εταιρίας.

Το Facebook και η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Cambridge Analytica βρίσκονται στο επίκεντρο μιας υπόθεσης που έχει ξεσπάσει σχετικά με την διαρροή προσωπικών δεδομένων, η οποία είχε προκαλέσει διεθνή σάλο.

Ο Ζούκερμπεργκ ζήτησε μεν συγγνώμη για την «παραβίαση εμπιστοσύνης» των δεκάδων χρηστών, αλλά ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παρευρεθεί στην επιτροπή.

Από την πλευρά του, ο Ντέμιαν Κόλλινς, επικεφαλής της συγκεκριμένη κοινοβουλευτικής επιτροπής προέτρεψε τον Ζούκεμεργκ  να «ξανασκεφτεί» την συγκεκριμένη του απόφαση.

Ο Ζούκερμπεργκ αντίθετα, θα στείλει ένα από τα ανώτερα στελέχη του, τον επικεφαλής παραγωγής του Facebook Κρίς Κοξ, ο οποίος θα παραδώσει στοιχεία σχετικά με την υπόθεση στους βουλευτές την πρώτη εβδομάδα μετά το κοινοβουλευτικό διάλειμμα την περίοδο του Πάσχα.

Τι δήλωσε ο Κόλλινς

Ο Κόλλινς, ο οποίος είναι πρόεδρος της επιτροπής Ψηφιακών Μέσων, Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού, δήλωσε: «Δεδομένων των εξαιρετικών στοιχείων που έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα … είναι απολύτως εκπληκτικό το γεγονός ότι ο Ζούκερμπεργκ δεν είναι διατεθειμένος να υποβληθεί σε σχετικές ερωτήσεις.[…] Πρόκειται για θέματα που έχουν θεμελιώδη σημασία και ανησυχία για τους χρήστες του Facebook, καθώς και για την έρευνά μας.[…] Σίγουρα θα τον παροτρύνω να σκεφτεί ξανά εάν ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της εταιρείας του».

Loading