Το σχόλιο του αντιπροέδρου των Σκοπίων για το συλλαλητήριο της Αθήνας

Την δική του τοποθέτηση αναφορικά με την πραγματοποίηση του χθεσινού (4/2) συλλαλητηρίου της πλατείας Συντάγματος, έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Σκοπίων, αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα, Μπουγιάρ Οσμάνι, ο οποίος προέρχεται από το αλβανικό κόμμα DUΙ του Αλί Αχμέτι.

Ο Μπουγιάρ Οσμάνι υπογράμμισε ότι είναι κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα να διεξάγεται πολιτικός διάλογος με διάφορες μορφές, αν και πρόσθεσε πως αυτή η κίνηση δεν πρέπει να επηρεάσει τη διαδικασία επίλυσης του θέματος της ονομασίας.

«Επίσης δεν πρέπει να υποτιμάται ο μεγάλος αριθμός των ανθρώπων που υποστηρίζουν την εξεύρεσης λύσης και τάσσονται κατά αυτού του τρόπου διαμαρτυρίας. Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα είναι ένα εύκολο θέμα που θα λυθεί χωρίς να αντιμετωπιστούν προκλήσεις στην πορεία. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι πως έχουμε κυβερνήσεις που είναι αποφασισμένες να λύσουν το ζήτημα. Αυτές πρέπει να διατηρήσουν την ηρεμία τους και την προσήλωσή τους προς την εξεύρεση λύσης, ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε στην πορεία. Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε σωστές αποφάσεις και όχι τις εύκολες».

Μιτσκόφσκι: “Ανάμεικτα τα συναισθήματα για λύση μετά τα συλλαλητήρια”

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO – DPMNE, Χρίστιαν Μιτσκόφσκι ανέφερε πως τους προηγούμενους μήνες μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης στη πΓΔΜ, υπήρχε μια αίσθηση αισιοδοξίας και στις χώρες, ωστόσο αυτή τη στιγμή τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, ιδιαίτερα μετά το χθεσινό συλλαλητήριο της Αθήνας και το προηγούμενο στη Θεσσαλονίκη.

Loading