Απροκάλυπτη στήριξη Ερντογάν στα Σκόπια

Απροκάλυπτη στήριξη στα Σκόπια παρέχει ο Ταγίπ Ερντογάν δηλώνοντας ευθαρσώς ότι «η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της “Μακεδονίας”, επειδή η Ελλάδα είναι λάθος».

Ακολουθώντας το ρητό «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου», ο Τούρκος πρόεδρος προσεγγίζει διπλωματικά την κυβέρνηση των Σκοπίων επιχειρώντας έτσι και αλλιώς να αξιοποιήσει πολιτικά το μουσουλμανικό στοιχείο των Αλβανών που ζουν στην περιοχή.

Η προκλητική δήλωση Ερντογάν έγινε στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο συνεδρίου για τους μετανάστες από βαλκανικές χώρες και απόκτησε ιδιαίτερη δυναμική δεδομένου ότι μεταδόθηκε από την τουρκική ραδιοτηλεόραση.

“Τούρκοι και Σκόπια είναι αδέλφια”

Όπως αναφέρει και η κρατική σκοπιανή ραδιοτηλεόραση «MRT» ο Ερντογάν δήλωσε πως: «Τούρκοι και “Μακεδόνες” είναι αδέλφια», προσθέτοντας πως «η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα πίσω από την “Μακεδονία”».

Χαρακτήρισε δε άδικες τις ενστάσεις που εγείρει η Ελλάδα για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ χωρίς να έχει λυθεί προηγουμένως το θέμα του ονόματος, λέγοντας πως: «Η Τουρκία θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της “Μακεδονίας” και δεν θα επιτρέψει να αλλάξει όνομα». Τέλος έκλεισε το μάτι στον Σκοπιανό πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ δηλώνοντας πως για τον ίδιο «Άγκυρα και Σκόπια δεν έχουν καμία διαφορά και δεν πρόκειται να αφήσουμε τους αδελφούς μας μόνους και  θα είμαστε πάντα μαζί τους».

Loading