Τι είδε ο Νίκος Παππάς στο Λος Άντζελες

Στις ΗΠΑ βρίσκεται από χθες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του, ο Νίκος Παππάς βρέθηκε στο Λος Άντζελες, όπου είχε συναντήσεις με ανώτατα στελέχη της Netflix, της Disney και της Paramount.

Στις επαφές του, τον Έλληνα υπουργό συνόδευε ο Deputy Assistant Secretary του State Department για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Jonathan Cohen, ο οποίος τόνισε τη σημασία που αποδίδει η Κυβέρνηση των ΗΠΑ στην περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων, αλλά και στην αμερικανική συμμετοχή ως τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ 2018.

Με την ευκαιρία των συναντήσεων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, τόνισε τα εξής: «Βρισκόμαστε εδώ για να περάσουμε το μήνυμα ότι η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα. Η ανεργία έχει μειωθεί κατά 6 μονάδες τα τελευταία τρία χρόνια, έχουν δημιουργηθεί 320.000 θέσεις εργασίας, η οικονομία έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη, η βιομηχανική παραγωγή και οι ξένες επενδύσεις αυξάνονται. Η Ελλάδα επενδύει στην ανάπτυξη των οδικών, τηλεπικοινωνιακών, ενεργειακών δικτύων, προκειμένου να αναβαθμιστεί σε κόμβο για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η χώρα μας καλωσορίζει τις ξένες επενδύσεις, καλωσορίζει τις αμερικανικές επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και -μέσω αυτής- στην ευρύτερη περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό, δεν υπάρχει καλύτερο “σημείο εισόδου” από τη ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου, η οποία αναμένεται να παρουσιάσει επιδόσεις υψηλότερες από τις διοργανώσεις όλης της προηγούμενης δεκαετίας».

Η συνοδεία του κ. Παππά στην Αμερική

Κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ τον Νίκο Παππά συνοδεύουν ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης και ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού, Γιώργος Χριστοφορίδης.

Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες στο Λος Άντζελες συμμετείχαν, επίσης, ο Έλληνας γενικός πρόξενος, Γρηγόρης Καραχάλιος και ο γενικός διευθυντής του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Ηλίας Σπυρτούνιας.

Loading