Τετ-α-τετ Τσίπρα-Ιερώνυμου για το Σκοπιανό

Τετ-α-τετ Τσίπρα-Ιερώνυμου για το Σκοπιανό! Το Σκοπιανό είναι το μοναδικό θέμα της αποψινής αιφνιδιαστικής συνάντησης Τσίπρα-Ιερώνυμου στην Αρχιεπισκοπή, μετά τις διαβουλεύσεις που κορυφώνονται για το θέμα της ονομασίας του γειτονικού κρατιδίου.

Έχοντας αφήσει πίσω τους το κλίμα προσωπικής έντασης που δημιουργήθηκε πριν από περίπου 10 ημέρες, όταν Πρωθυπουργός και Αρχιεπίσκοπος αντάλλαξαν επιστολές για το θέμα, απόψε κάθονται ενώπιος-ενωπίω σε μια συνάντηση καθαρά ενημερωτική για όσα έχουν λάβει χώρα το τελευταίο 24ωρο γύρω από το εθνικό θέμα.

Η Εκκλησία της Ελλάδος εμφανίζεται αρνητική στη χρήση του όρου «Μακεδονία» από πλευράς των Σκοπίων, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος να το έχει ξεκαθαρίσει με μια λιτή μα περιεκτική ανακοίνωση. Η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου σε εκείνη την ανακοίνωση ήταν ακαριαία, με τον πρωθυπουργό να απαντά θυμίζοντας ότι η εξωτερική χαράσσεται από την κυβέρνηση και πως ο ρόλος του κοινοβουλίου είναι να επικυρώνει τις όποιες αποφάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές οτι ο πρωθυπουργός θέλει να κρατήσει διαύλους επικοινωνίας με την εκκλησία προκειμένου να μην πυροδοτήσει κλίμα έντασης για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Πριν το τετ-α-τετ Τσίπρα-Ιερώνυμου, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. Οι δυο άνδρες συζήτησαν για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να ανακοινώνει στον πρωθυπουργό για τις χθεσινές προτάσεις του Αμερικανού διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς

Loading