Συνέλαβαν 65χρονη για παράνομη κατοχή έργων τέχνης

Μια 65χρονη συνέλαβαν άνδρες της ΕΛΑΣ για υπεξαίρεση έργων τέχνης και την οδήγησαν στον αρμόδιο ανακριτή.

Σε βάρος της κατηγορούμενης εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης εδώ και αρκετό καιρό, καθώς είχε κατηγορηθεί για υπεξαίρεσης αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Το συγκεκριμένο έργο φαίνεται να της το είχαν εμπιστευτεί οι ιδιοκτήτες του λόγω της επαγγελματικής της ιδιότητας ως διαχειρίστρια ξένης περιουσίας.

Μετά από έρευνα στην οικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα έργα τέχνης τα οποία η αστυνομία ερευνά αν η 65χρονη τα κατείχε νόμιμα . Για τον λόγο αύτο τα έργα θα αποσταλούν προς εκτίμηση σε αρμόδιους ιστορικούς τέχνης της Εθνικής Πινακοθήκης, ενώ φωτογραφικό υλικό τους θα αποσταλεί στην INTERPOL για περαιτέρω διερεύνηση.

Τα Έργα Τέχνης

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Αττικής, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή ιστορικού τέχνης της Εθνικής Πινακοθήκης, πραγματοποίησαν έρευνα σε δύο οικίες της συλληφθήσας.

Στην πρώτη, βρέθηκαν δεκαοκτώ πίνακες κυρίως Ρώσων καλλιτεχνών, τέσσερα σχέδια και πέντε σκίτσα ζωγραφικής, καθώς και 230 τυπώματα από βιβλία ρωσικής προέλευσης.

Στην δεύτερη οικία, εντοπίστηκαν επίσης δύο πίνακες Ρώσων καλλιτεχνών και τρεις πίνακες του Ρώσου καλλιτέχνη Ανατόλι Ζβέρεφ, κύριου εκφραστή του ρώσικου εξπρεσιονισμού.

Loading