Σκόπια: Αλλάζει και επισήμως το «Μέγας Αλέξανδρος»

Τα Σκόπια επισημοποίησαν την αλλαγή ονομασίας του αεροδρομίου της πρωτεύουσας από «Αλέξανδρος ο Μακεδόνας» σε «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων». Η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης του γειτονικού κρατιδίου.

Μαζί με το αεροδρόμιο, ονομασία αλλάζει και ο αυτοκινητόδρομος που οδηγεί στα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα, ο οποίος θα ονομάζεται, πλέον, «Φιλία».

Αφαιρούνται άμεσα οι πινακίδες

Σύμφωνα με το διευθυντή της δημόσιας εταιρείας διαχείρισης του οδικού δικτύου της ΠΓΔΜ, Ζόραν Κιτάνοφ, μετά τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η εταιρεία θα προχωρήσει άμεσα στην αφαίρεση των 19 πινακίδων που υπάρχουν σήμερα κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου και στις οποίες ο αυτοκινητόδρομος αναφέρεται ως «Αλέξανδρος ο Μακεδόνας».

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί άμεσα και στο αεροδρόμιο των Σκοπίων από τη διοίκηση της τουρκικής εταιρείας «TAV», η οποία από το 2010 διαχειρίζεται τον αερολιμένα στα Σκόπια. Ως εκ τούτου, 12 χρόνια μετά την ονομασία του εν λόγω αεροδρομίου σε «Μέγας Αλέξανδρος», το 2006, ο αερολιμένας της σκοπιανής πρωτεύουσας αλλάζει εκ νέου ονομασία και πλέον θα αναφέρεται ως «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων».

Υπενθυμίζουμε ότι η μετονομασία του αεροδρομίου και του αυτοκινητοδρόμου ήταν μεταξύ των εξαγγελιών του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στις 24 Ιανουαρίου, στο Νταβός.

Loading