Ο Σταθάκης (του ΣΥΡΙΖΑ) κλείνει το μάτι στο Κίνημα Αλλαγής

Πολιτικό άνοιγμα στο Κίνημα Αλλαγής επιχείρησε ο Γιώργος Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ, κλείνοντας το μάτι στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς για ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία.

Μιλώντας στον Real Fm, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υποστήριξε ότι «η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, παρά τις μεγάλες διαφορές που έχουμε σε πολλά κοινωνικά και άλλα θέματα, εκ του αποτελέσματος κρίνεται επιτυχής, διότι περάσαμε πολλά δύσκολα θέματα στα οποία είχαμε διαφωνίες, με αμοιβαία κατανόηση και σεβασμό». Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, όπως διευκρινίζει, «είναι σαφές ότι υπάρχουν μεγαλύτερες συγγένειες ιδεολογικές, όπως αποδείχθηκε και χθες στη Βουλή, σε ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών μεταρρυθμίσεων, θέματα δικαιωμάτων κ.ά. με το Κίνημα Αλλαγής».

«Υψηλό βαθμό αξιοπιστίας οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης»

Όσον αφορά στη συμφωνία ιδιωτικοποίησης των Ελληνικών Πετρελαίων υποστήριξε ότι θα έχει ασφαλιστικές δικλείδες προκειμένου, όπως είπε, να αποφευχθεί μια «κερδοσκοπική» αγορά έναντι ενός μακροχρόνιου επενδυτή.

Τέλος, για τις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς, σχολίασε ότι η Ελλάδα θέλει να κλείσει το πρόγραμμα στις 21 Ιουνίου, ενώ στο ερώτημα για το αν η κυβέρνηση σκέφτεται το ενδεχόμενο να μην εφαρμόσει τα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευτεί απάντησε ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης «έχουν πολύ υψηλό βαθμό αξιοπιστίας».

Loading