ΝΔ: «Καθεστωτική η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ»

Καθεστωτική συμπεριφορά καταλογίζει η Νέα Δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση της «Novartis». Γεγονός το οποίο, κατά τη Μαρία Σπυράκη, εγείρει σοβαρές ανησυχίες για παρέμβαση στη δικαιοσύνη.

Στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η  εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως «είναι αδιανόητο να λέγεται ότι ο φάκελος της έρευνας θα διαβιβαστεί με εντολή του πρωθυπουργού στη Βουλή ενώ το άρθρο 86 του Συντάγματος ρητά αναφέρει ότι σε ανάλογες περιπτώσεις οι δικογραφίες διαβιβάζονται αμελλητί. Διότι αυτό σημαίνει πρακτικά ότι όταν πέσει ο αρμόδιος δικαστής πάνω σε πρόσωπο πολιτικού, στέλνει απευθείας τη δικογραφία στη Βουλή».

Μίλησε επίσης για παραβίαση του Συντάγματος και για πρωτόγνωρες καταστάσεις στην πολιτική ζωή της χώρας εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο χειρίζεται το Μέγαρο Μαξίμου την υπόθεση. «Είναι σύννομο και θεσμικά ορθό να γνωρίζει ο Υπουργός το περιεχόμενο της δικογραφίας και να κάνει και αξιολογικές κρίσεις πριν καν διαβιβαστεί αυτή στη Βουλή;» αναρωτήθηκε, προσθέτοντας ότι «ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι υπουργός και όχι σχολιαστής».

Οι συμπεριφορές της κυβέρνησης θυμίζουν παρακράτος

«Αδιανόητη» χαρακτήρισε επίσης η κα. Σπυράκη και τη χθεσινή παρουσία του Δημήτρη Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να ενημερωθεί για μια εν εξελίξει δικαστική έρευνα. «Τέτοιες συμπεριφορές θυμίζουν παρακράτος» ήταν η χαρακτηριστική της αναφορά.

Φυσικά η Νέα Δημοκρατία συνδέει χρονικά τη δημοσίευση της υπόθεσης «Novartis» με τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό.

«Δεν παίζουμε την ηθική εικόνα της ΝΔ»

Όσον αφορά στη στάση που θα κρατήσει η Νέα Δημοκρατία; «Εμείς είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι να δουν όλα το φως. Εμείς δεν παίζουμε με την ηθική εικόνα της Νέας Δημοκρατίας και δεν θα παίξει κανένας. Είμαστε όμως έτοιμοι να αποκαλύψουμε και την απολύτως καθεστωτική συμπεριφορά της Κυβέρνησης. Την ευθεία επιχείρηση ανάμειξης της εκτελεστικής εξουσίας στα εσωτερικά της Δικαιοσύνης. Εξυπακούεται ότι η Νέα Δημοκρατία θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου η υπόθεση να διερευνηθεί το ταχύτερον δυνατόν. Και προκαλούμε και την Κυβέρνηση να πράξει το ίδιο, διότι διαφορετικά θα επιβεβαιωθεί πλήρως η πεποίθηση μας ότι βάζουν λάσπη στον ανεμιστήρα και ότι δεν έχουν να επιδείξουν τίποτα πάρα μόνο το φόβο τους και την αγωνία τους να αλλάξουν την ατζέντα τους» κατέληξε η κα. Σπυράκη, ξεδιπλώνοντας τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας.

Loading