Με τουρκική παρέμβαση στη Ρωσία η σορός του πιλότου

Στη Ρωσία έφτασε η σορός του Ρώσου πιλότου, Ρομάν Φιλίποφ, ο οποίος ανατινάχθηκε για να μην πέσει στα χέρια ισλαμιστών ανταρτών.

Μάλιστα, σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας αναφέρεται, ότι ο επαναπατρισμός της σορού του κατέστη δυνατός χάρη στη βοήθεια της τουρκικής κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Όπως έγινε γνωστό, στον πιλότο θα απονεμηθεί μετά θάνατον η διάκριση του Ήρωα της Ρωσίας, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, υπέγραψε το σχετικό διάταγμα.

Το χρονικό του θανάτου του

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, ο Ρώσος πιλότος του μαχητικού Su-25 έως την τελευταία στιγμή προσπαθούσε να κρατήσει το αεροσκάφος του στον αέρα. Κάποια στιγμή, ενημέρωσε τη διοίκηση ότι χτυπήθηκε από πύραυλο, ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψε το αεροσκάφος με το ειδικό κάθισμα.

Όταν βρέθηκε στο έδαφος, προκειμένου να μην πέσει στα χέρια των τζιχανιστών, ανατινάχθηκε με μια χειροβομβίδα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι μέχρι τις τελευταίες στιγμές έδωσε μια άνιση μάχη με τους τρομοκράτες, ανοίγοντας πυρ εναντίον τους, ώστε να μην τους επιτρέψει να τον πλησιάσουν. Ωστόσο, τραυματίσθηκε βαριά και, όταν διαπίστωσε ότι ήταν περικυκλωμένος, ανατινάχθηκε χρησιμοποιώντας μια χειροβομβίδα του.

Η κηδεία του θα γίνει με στρατιωτικές τιμές στις 8 Φεβρουαρίου, στην πόλη Βαρόνεζ. Ο Ρομάν Φιλίποφ αφήνει πίσω σύζυγό και μια τετράχρονη κόρη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading