Επιφυλακτικοί και στην κυβέρνηση για Novartis

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Στάση αναμονής τηρούν από το Μαξίμου σε σχέση με την υπόθεση Novartis.

Όπως αναφέρουν στο www.politik.gr κυβερνητικοί κύκλοι, δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα συσταθεί προανακριτική επιτροπή ή αν η δικογραφία θα ενταχθεί στην ήδη υφιστάμενη εξεταστική για την Υγεία, αφού ούτε οι ίδιοι έχουν μελετήσει το σύνολό της προκειμένου να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα.

Περιμένουν, μάλιστα, να ενημερωθούν και τα υπόλοιπα κόμματα ώστε να έχουν καθαρότερη εικόνα και για τη δική τους στάση.

Την ίδια ώρα, πάντως, αδυνατούν να μας δώσουν μια πειστική εξήγηση για τη… σύμπτωση της επίσκεψης Τζανακόπουλου στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και της σχεδόν ταυτόχρονης μεταβίβασης της δικογραφίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Υποστηρίζουν πως δεν υπήρξε καμία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης από τη στιγμή που η δικογραφία είχε ήδη κλείσει και πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βρέθηκε στον Άρειο Πάγο για να ενημερωθεί με αφορμή δημοσιεύματα της προηγούμενης εβδομάδας- κυρίως του Documento της περασμένης Κυριακής- για την πορεία μιας έρευνας που αγγίζει και πολιτικά πρόσωπα και για την οποία ο ίδιος είχε άγνοια για το σε ποιο σημείο βρισκόταν.

Οι ίδιες πηγές, εξάλλου, αρνούνται κατηγορηματικώς να συσχετίσουν τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis με το συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος για το Μακεδονικό, το οποίο χαρακτηρίζουν κατώτερο των προσδοκιών ως προς τη συμμετοχή σε αυτό.

«Δεν υπάρχει καμία ανησυχία στην κυβέρνηση, μολονότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις ενστάσεις των πολιτών. Επομένως, δεν είχαμε κανένα λόγο να αποπροσανατολίσουμε την κοινή γνώμη», προσθέτουν οι ίδιοι άνθρωποι.

Loading