Λεβέντης: «Να παραιτηθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας!» (vd)

Ο Βασίλης Λεβέντης κάλεσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, να μην υπογράψει και να παραιτηθεί, αν η Βουλή ψηφίσει να δοθεί το όνομα «Μακεδονία» στην ΠΓΔΜ.

«Δεν παραδίδουμε απλά το όνομα, αλλά θα είναι προδοσία απέναντι στο αίμα που χύθηκε για να είναι ελεύθερη σήμερα η Μακεδονία μας», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στην εκπομπή «Ακραίως», του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Λεβέντης σημείωσε, παράλληλα, ότι το πρόβλημα δεν είναι στην πλευρά της Ελλάδας, αλλά σε αυτήν της γειτονικής χώρας. Τόνισε, λοιπόν, ότι τα Σκόπια θα πρέπει να το λύσουν, χωρίς όμως να θίγεται η ιστορία της χώρας μας. Πρόσθεσε, δε, ότι θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να δεχτούν οι Σκοπιανοί το όνομα «Σκόπια».

«Δε θα ψηφίσουμε το πολυνομοσχέδιο»

Όσον αφορά το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο από τη Βουλή, ο κ. Λεβέντης προανήγγειλε ότι η Ένωση Κεντρώων δεν θα δώσει θετική ψήφο. Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι νομοθετεί με τους 153. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αυτό αποτελεί «μια μορφή δικτατορίας, όταν μάλιστα ποτέ δεν έχει αποδεχτεί η κυβέρνηση καμία πρόταση των κομμάτων της αντιπολίτευσης».

Παράλληλα, ανέφερε πως το πολυνομοσχέδιο περιέχει διάταξη για δημιουργία ενεργειακού χρηματιστηρίου, χωρίς αυτό να το γνωρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τάχθηκε κατά των νέων καζίνο σε Αθήνα και νησιά.

Καταδίκη των δηλώσεων Ζουράρι

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις προσβλητικές δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας, Κώστα Ζουράρι, για τον Ολυμπιακό και τον Άρη. Σχολίασε, μάλιστα, ότι «δεν είναι θέμα μόνο ενός προσώπου, αλλά μιας κυβέρνησης που έχει ξεπέσει στα μάτια του κόσμου».

 

Loading