Γαλλία: 83 χώρες αφορά το μολυσμένο βρεφικό γάλα!

Σοκαριστικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται από τη Γαλλία, για το μολυσμένο με σαλμονέλα βρεφικό γάλα. Ο πρόεδρος της εταιρείας Lactalis αποκάλυψε ότι η επιχείρηση ανάκλησης των κουτιών με το μολυσμένο γάλα αφορά 83 χώρες. Υποσχέθηκε, δε, να αποζημιώσει όλες τις οικογένειες που είχαν κρούσματα μόλυνσης.

Ο 47χρονος Μπενιέ έλυσε τη σιωπή του, με μια μακροσκελή συνέντευξη στην εφημερίδα Journal du Dimanche. Υπερασπίστηκε, μάλιστα, τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση. Ο ίδιος, πάντως, επικρίθηκε ανοικτά τις τελευταίες ημέρες από την κυβέρνηση και τους καταναλωτές.

«Σε καμιά στιγμή δεν υπήρξε βούληση να κρύψουμε τα πράγματα», υποστήριξε ο Μπενιέ. «Σε μια κρίση όπως αυτή, προσπαθείς κατ’ αρχάς να δράσεις», ανέφερε, για να δικαιολογήσει την έως τώρα άρνησή του να μιλήσει.

Μετά από συνάντηση που είχε την Παρασκευή (12/1) με τον υπουργό Οικονομίας, Μπρουνό Λεμέρ, ο όμιλος Lactalis ανακοίνωσε την ανάκληση όλων των παρτίδων βρεφικού γάλακτος που παρήχθησαν στο εργοστάσιο της Κραόν (δυτική Γαλλία), ανεξαρτήτως ημερομηνίας παραγωγής. Έτσι, διευρύνθηκαν ακόμη περισσότερο οι διαδοχικές ανακλήσεις που είχαν αρχίσει στις αρχές Δεκεμβρίου.

«Αφορά περισσότερα από 12 εκατ. κουτιά»

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας υποστηρίζει, πως ο ίδιος πρότεινε στη γαλλική κυβέρνηση το μέτρο της ανάκλησης, το οποίο αφορά 83 χώρες, κυρίως όμως την Κίνα ή την Αλγερία. «Πρέπει να υπολογιστεί η έκταση της επιχείρησης: αφορά περισσότερα από 12 εκατομμύρια κουτιά», υπογράμμισε. Διαβεβαίωσε, δε, πως οι διανομείς δεν χρειάζεται πλέον να διαλέγουν τα προϊόντα ανάλογα με την ημερομηνία παραγωγής. «Γνωρίζουν πως πρέπει να τα αποσύρουν όλα από τα ράφια», δήλωσε σχετικά.

Στα 37 τα κρούσματα στη Γαλλία

Σύμφωνα με τις δημόσιες υγειονομικές αρχές της Γαλλίας, 37 μωρά προσβλήθηκαν από σαλμονέλλωση στη Γαλλία. Τα 18 από τα οποία χρειάσθηκε να νοσηλευθούν. Όλα τα μωρά πηγαίνουν «καλά», σύμφωνα με τις αρχές.

«Δεν υπάρχει νέο κρούσμα από τις 8 Δεκεμβρίου. Το κρούσμα που ανακοινώθηκε στην Ισπανία αφορά τον Οκτώβριο», δήλωσε ο Μπενιέ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading