Πήλιο: Άνοιξε η γη στον Άγιο Ιωάννη! (pics)

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Πήλιο και συγκεκριμένα στον Άγιο Ιωάννη. Το κύμα κακοκαιρίας προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο οδόστρωμα, μεγάλο μέρος του οποίου αποκολλήθηκε. Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα της περιοχής thenewspaper.gr.

Η καταστροφή προκλήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (13/1), μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Οι δυνατές βροχές και οι ισχυροί άνεμοι ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας. Χαρακτηριστικό είναι, ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, τα κύματα έφταναν τα τρία μέτρα ύψος. Κανείς, ωστόσο, δεν περίμενε ότι τα καιρικά φαινόμενα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτά τα καταστροφικά αποτελέσματα.

Πρόσφατη η ανάπλαση της οδοποιίας

Από το απόγευμα του Σαββάτου, μέρος του οδοστρώματος άρχισε σταδιακά να αποκολλάται, προκαλώντας την καταστροφή που φαίνεται στις φωτογραφίες. Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης, ωστόσο, είναι ότι το έργο της ανάπλασης της οδοποιίας και του πεζοδρομίου στον Άγιο Ιωάννη είναι σχετικά πρόσφατο. Αυτό το γεγονός προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και σίγουρα θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για την κατάρρευσή του.

Δεν υπάρχουν τραυματίες

Το παρήγορο της υπόθεσης είναι, ότι δεν έχει καταγραφεί κάποιος τραυματισμός από την κατάρρευση του οδοστρώματος και το άνοιγμα της τρύπας. Ωστόσο, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, πλέον, τόσο από την πλευρά των πεζών, όσο και από αυτήν των οδηγών, καθώς η διέλευση στο εν λόγω έχει καταστεί άκρως επικίνδυνη, αν όχι απαγορευτική.

 

Loading