Η τελευταία ζαριά του Αλέξη λέγεται Novartis!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Δεν είναι υπερβολή αν ισχυριστούμε πως όλη η κυβέρνηση κι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν πέσει με τα μούτρα στην υπόθεση Novartis, προσπαθώντας να την εκμεταλλευτούν όσο το δυνατό καλύτερα για τους ίδιους.

Ορισμένοι, μάλιστα, μέσα στο κόμμα παραδέχονται ότι ίσως είναι και το τελευταίο τους χαρτί προκειμένου να ανατρέψουν τα προγνωστικά που τους θέλουν να χάνουν τις επόμενες εκλογές.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως όλη η συνεδρίαση υπό τον Αλέξη Τσίπρα του Πολιτικού Συμβουλίου- συμμετείχε και το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας- επικεντρώθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα κι επιστρατεύτηκαν οι επιστημονικές γνώσεις νομικών βουλευτών του κόμματος, οι οποίοι μελέτησαν τη δικογραφία και κατάθεσαν τις επισημάνσεις τους.

Δεν λήφθηκαν, πάντως, συγκεκριμένες αποφάσεις ούτε για το αν θα κατατεθεί πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής ούτε για την επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης.

Συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας

Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, αυτή ήταν μόλις η πρώτη από μια σειρά συζητήσεων στα κομματικά και κυβερνητικά όργανα, αρχής γενομένης από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αύριο Πέμπτη στις 10.30, με τις τελικές αποφάσεις πάντως να αναμένονται εντός των αμέσως επόμενων ημερών ύστερα κι από νέα συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Όπως κι αν έχει, στη συνεδρίαση της Κ.Ο. ο πρωθυπουργός θα φροντίσει να υψώσει εκ νέου τους τόνους, καθιστώντας σαφές ότι από εδώ και πέρα η Novartis θα καταστεί το βασικό του όπλο απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση, ρίχνοντας την τελευταία του ζαριά για ανατρέψει το σε βάρος του κλίμα.

Ενδεχομένως ο κ. Τσίπρας να φροντίζει για τη δημιουργία πολωτικού προεκλογικού κλίματος, αν και οι στενοί του συνεργάτες επιμένουν να απεμπλέκουν την υπόθεση από τον εκλογικό σχεδιασμό, ο οποίος για τους ίδιους δεν έχει αλλάξει και παραμένει η ολοκλήρωση της τετραετίας το φθινόπωρο του 2019.

Loading