Οι Έλληνες είμαστε οι πιο δουλευταράδες στην Ευρώπη

Οι πιο δουλευταράδες στην Ευρώπη αποδεικνύεται πως είμαστε οι Έλληνες, όπως μαρτυρούν νέα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Καταγράφοντας την εργασία σε 35 χώρες-μέλη του ο Organization for Economic Cooperation and Development φέρνει την Ελλάδα στην κορυφή της σχετικής λίστας, καθώς ως λαός δουλεύουμε κατά μέσο όρο 2035 ώρες το χρόνο.

Λιγότερο εργατικοί οι Γερμανοί

Την ίδια ώρα οι Γερμανοί που μας κουνούν το δάκτυλο τα τελευταία χρόνια εργάζονται μόλις 1363 ώρες, αριθμός συγκριτικά μικρότερος με εμάς τους Έλληνες. Όσον αφορά στους Αμερικάνους, αυτοί υπολογίστηκε ότι εργάζονται 1783 ώρες το χρόνο, επίδοση που τους φέρνει στη μέση της κατάταξης.

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως στη χώρα μας το 11% της εργασίας είναι μερικής απασχόλησης, ενώ στην κορυφή της σχετικής λίστας είναι η Ολλανδία με 37,7%, και ακολουθεί η Ελβετία με 27% και η Αυστραλία με 25,9%.

Οι αυτοαπασχολούμενοι στη χώρα μας ανέρχονται στο 34,1% της συνολικής εργασιακής απασχόλησης, με την Ελλάδα να είναι στη δεύτερη θέση πίσω από την Κολομβία όπου η αυτοαπασχόληση ανεβαίνει στο 51,3%.

 

 

Loading