«Η Ελλάδα επανακάμπτει στον τομέα του διαστήματος», ισχυρίζεται ο Ν. Παππάς

«Η Ελλάδα επανακάμπτει στον τομέα του διαστήματος, ποντάροντας στο υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της για την ανάπτυξη διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών, ειδικά σε τομείς που κατέχει στρατηγικά πλεονεκτήματα, όπως η ναυτιλία και τα logistics» ισχυρίστηκε ο  υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας σε συνέδριο στη Σκωτία με θέματα διαστημικής πολιτικής.

Μόνο που ο κ. Παπάς δεν μας είπε πότε είχαμε δραστηριοποιηθεί στο παρελθόν, ώστε σήμερα να υποστηρίζει ότι επανακάμπτουμε!

Η Ελλάδα και η… NASA!

Στο συνέδριο με τίτλο «Data Space 2018» και στη θεματική ενότητα με τίτλο: «Μία παγκόσμια προοπτική του μέλλοντος – Αναδυόμενα διαστημικά έθνη από όλο τον κόσμο συζητούν πώς τοποθετούνται στην παγκόσμια διαστημική αρένα», ο υπουργός είπε και άλλα ενδιαφέροντα. Όπως για παράδειγμα ότι στην Ελλάδα «διαθέτουμε μια ζωηρή επιχειρηματική κοινότητα που παράγει διαστημικές εφαρμογές και προϊόντα, μέρος των οποίων εξάγει, αποκομίζοντας έσοδα -μόνο για την περυσινή χρονιά- 150 εκατ. ευρώ».

«Διαθέτουμε, επίσης, πόρους στο Διάστημα, σε τροχιές και ραδιοσυχνότητες, η εμπορική εκμετάλλευση των οποίων αποφέρει σημαντικά έσοδα για τη χώρα» συμπλήρωσε.

Επισήμανε δε πως ο τομέας του διαστήματος λειτουργεί σαν πυλώνας «ο οποίος στηρίζει το σύνολο της οικονομίας, διατρέχοντάς την οριζόντια. Όσο περισσότερο χρησιμοποιούνται οι εφαρμογές του Διαστήματος τόσο η οικονομία μιας χώρας γίνεται παραγωγική».

Loading