Ξάνθη: Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο μπαταριών της Sunlight

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο εργοστάσιο μπαταριών της Sunlight, στην Ξάνθη, και η οποία οδήγησε στην εκκένωση των γύρων οικισμών.

Την είδηση έκανε γνωστή η ίδια η εταιρεία «Συστήματα Sunlight», με ανακοίνωσή της για την πυρκαγιά στο Όλβιο Ξάνθης.

Η ανακοίνωση για τη φωτιά στο εργοστάσιο μπαταριών στην Ξάνθη

Στην ανακοίνωση της εταιρείας τονίζεται αρχικά, ότι «σήμερα, 1η Μαΐου, λίγο πριν τη 1:00 το μεσημέρι, ξέσπασε φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο εργοστάσιο μπαταριών» της εταιρείας.

«Εφαρμόζοντας απόλυτα το σύστημα εκτάκτων αναγκών και τηρώντας τις διαδικασίες ασφαλείας, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, και όλοι οι εργαζόμενοι είναι απόλυτα ασφαλείς και καλά στην υγεία τους», ξεκαθαρίζει η εταιρεία και προσθέτει:

«Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία ήδη έχει τεθεί υπό έλεγχο. Διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων για την περιοχή. Η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές».

Καθηγητής Δημοκριτείου: «Συγχαρητήρια για την εκκένωση»

Εν τω μεταξύ, με δηλώσεις του στο xanthi2.gr, ο καθηγητής στο τμήμα Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου, Σπύρος Ραψομανίκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκαιρη κινητοποίηση των αρχών μετά τη φωτιά στο εργοστάσιο και την εντολή για εκκένωση των γύρω οικισμών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης, του οποίου προΐσταται, έχει ήδη θέση σε λειτουργία έναν αέριο δειγματολήπτη προκειμένου να συγκεντρώσει δείγματα στην περιοχή των Κιμμερίων, ενώ η καθηγήτρια Ευγενία Λούπα αναμένεται να τοποθετήσει ένα δεύτερο στην περιοχή που κατευθύνθηκε κυρίως το σύννεφο μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, σε 48 ώρες το Εργαστήριο θα έχει ολοκληρώσει την ανάλυση των δειγμάτων και θα έχει αποτελέσματα για τη συγκέντρωση σωματιδίων στην ατμόσφαιρα για 99 βαρέα μέταλλα στην επίμαχη περιοχή όσο και στην Ξάνθη.

Loading