Έτσι γιόρτασαν την Εργατική Πρωτομαγιά στην Κρήτη (pics)

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Κρήτη. Συνδικάτα, συλλογικότητες, ενώσεις εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εργαζόμενοι στον τουρισμό, στον πρωτογενή τομέα αλλά και συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο και έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Στο Ρέθυμνο, οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις με δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις, στο ΕΚΡ και στο Δημαρχείο της πόλης.

Ζητούμενο των διαδηλωτών, η απάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων, η προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων σε μία κοινωνία, όπως τονίστηκε, που η αξιοπρέπεια των εργαζομένων, των πολιτών, των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, αλλά και της μαθητιώσας νεολαίας θα βρίσκεται στις επάλξεις του ενδιαφέροντος από όλους.

Έτσι γιόρτασαν την Εργατική Πρωτομαγιά στην Κρήτη (pics)
INTIME

Εργατική Πρωτομαγιά με συνθήματα για τις κατακτήσεις των εργαζομένων στην Κρήτη

Οι συμμετέχοντες σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο ζήτησαν με συνθήματα και ψηφίσματα «να πάψει η εξαθλίωση λόγω των μνημονιακών πολιτικών», καθώς επίσης «να διασφαλιστούν τα κοινωνικά αγαθά και οι κατακτήσεις των εργαζομένων απομακρύνοντας τον κίνδυνο συνέχισης του εργασιακού μεσαίωνα».

Επίσης, υπήρξαν αναφορές για τους πρωτεργάτες της Εργατικής Πρωτομαγιάς και για όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και τους κοινωνικούς αγώνες, για έναν κόσμο χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση των ανθρώπων.

Έτσι γιόρτασαν την Εργατική Πρωτομαγιά στην Κρήτη (pics)
INTIME

Συμπαράσταση σε απεργούς ναυτικούς και «μπλόκο» σε πλοίο

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εργαζόμενοι από νωρίς το πρωί συμπαραστάθηκαν στους ναυτικούς και ναυτεργάτες οι οποίοι απεργούν, με αποτέλεσμα να μην επιτρέψουν σε πλοίο της γραμμής που εκτελεί το δρομολόγιο Σαντορίνη, Ίο, Πάρο, Νάξο, Μύκονο, να αποπλεύσει.

«Η εργατική Πρωτομαγιά, αποτελεί ορόσημο του αγώνα των ανθρώπων του μόχθου: για σεβασμό της ανθρώπινης προσωπικότητας, για να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και να δημιουργηθεί προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον», ανέφερε σε μήνυμα του ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι κατά το διάστημα αυτό η ανεργία παραμένει σε δυσθεώρητα ύψη, επιδεινώθηκαν οι εργασιακές σχέσεις, καθιερώθηκε η μερική απασχόληση, καθηλώθηκε η ανάπτυξη, και δοκιμάστηκε επανειλημμένως η συνοχή της κοινωνίας μας. Κανένας τομέας δεν έμεινε απρόσβλητος από τις συνέπειες των ταραγμένων καιρών… Στηρίζουμε το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην εργασία και στην ανάγκη του να είναι χρήσιμο και δημιουργικό μέλος στην κοινωνία. Η παρατεταμένη κρίση, προϋποθέτει ουσιαστικές συνεργασίες και συλλογική δράση, συνθήκες δημοκρατίας και έμπρακτης αλληλεγγύης για να αντιμετωπισθούν τα μεγάλα ζητήματα των εργαζομένων», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε και έκθεση ζωγραφικής παιδιών, με θέμα την Εργατική Πρωτομαγιά.

Έτσι γιόρτασαν την Εργατική Πρωτομαγιά στην Κρήτη (pics)
INTIME

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading