Συρία: Δέκα παιδιά και συνολικά 23 άμαχοι νεκροί

Μεγαλώνει καθημερινά η λίστα με τα θύματα στη Συρία, καθώς σε αυτήν προστέθηκαν την Πρωτομαγιά τουλάχιστον 23 νεκροί άμαχοι, μεταξύ των οποίων ήταν και δέκα παιδιά.

Τα θύματα σκοτώθηκαν σε επιδρομές εναντίον χωριού που ελέγχεται από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη βορειοανατολική Συρία, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στόχος των επιδρομών ήταν το χωριό αλ-Κασρ, στην επαρχία Χασάκα, διευκρίνισε η μη κυβερνητική οργάνωση, τονίζοντας ότι δεν είναι σε θέση να πει επί του παρόντος αν οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν «από τον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό ή από τις ιρακινές δυνάμεις».

Γυναίκες και ηλικιωμένοι μεταξύ των νεκρών στη Συρία

«Έξι γυναίκες περιλαμβάνονται στους νεκρούς όπως και μερικοί ηλικιωμένοι», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Η ιρακινή πολεμική αεροπορία διεξήγαγε στις 19 Απριλίου πολύνεκρες επιδρομές εναντίον θέσεων του ΙΚ στη συριακή επαρχία Ντέιρ Εζόρ, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Η τζιχαντιστική οργάνωση έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της εδάφους που ήλεγχε από το 2014 στη Συρία και στο γειτονικό Ιράκ. Ελέγχει μόλις το 5% του συριακού εδάφους, σύμφωνα με τον Γάλλο γεωγράφο Φαμπρίς Μπαλάνς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading