Θεσσαλονίκη: Σταθμός «τηλε-διερμηνείας» για εξυπηρέτηση κωφών- βαρήκοων λειτουργεί στο Δημαρχείο από σήμερα

Σταθμός «τηλε-διερμηνείας» για την εξυπηρέτηση κωφών και βαρήκοων λειτουργεί πλέον από σήμερα, Μ. Δευτέρα, στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα «tablet», το οποίο έχει ενσωματωμένη την εφαρμογή «iris», μέσω της οποίας παρέχει υπηρεσίες για εξ αποστάσεως διερμηνεία και χειλεανάγνωση από το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών.

Ο σταθμός βιντεοεπικοινωνίας για κωφούς και βαρήκοους έχει εγκατασταθεί στον ισόγειο χώρο του κεντρικού κτιρίου του Δημαρχείου της συμπρωτεύουσας, διευκολύνοντας τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής τόσο στις συναλλαγές τους με τις δημοτικές υπηρεσίες, όσο και γενικότερα στην επικοινωνία και η χρήση του είναι δωρεάν.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι δημαρχειο2-1-338x600.jpg

«Μια δέσμευση που είχαμε αναλάβει σήμερα γίνεται πραγματικότητα. Στόχος μας είναι κανένας συμπολίτης μας να μη νιώθει αβοήθητος ή αποκλεισμένος», δήλωσε ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, διευκρινίζοντας ότι ο σταθμός «τηλε-διερμηνείας» επιλέχθηκε να εγκατασταθεί σε ένα σημείο του δημαρχείου που είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο και επτά ημέρες την εβδομάδα, προκειμένου τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής να μπορούν να προστρέχουν οποιαδήποτε στιγμή και για κάθε ζήτημα που τα απασχολεί. 

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι δημαρχειο3-1-338x600.jpg

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας επεσήμανε ακόμα πως ανάλογοι σταθμοί πρόκειται να τοποθετηθούν, σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών, και σε άλλες νευραλγικές υπηρεσίες του δήμου, όπως ενδεικτικά σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Την ικανοποίησή τους για την εγκατάσταση αυτού του σταθμού στο Δημαρχείο, αλλά και την προσδοκία αυτή η πρωτοβουλία να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, εξέφρασαν η πρόεδρος Θεοδώρα Μοιρασγεντή και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Κωφών Βορείου Ελλάδος Χρήστος Γεωργοκωστόπουλος.

Δείτε επίσης: Καλαμαριά: Αλλάζει όψη το παραλιακό μέτωπο, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την ανάπλαση

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading