Κρεμλίνο: Ανακοίνωσε συνάντηση Πούτιν- Μπάιντεν το καλοκαίρι, εκκρεμούν ημερομηνία και χώρα

Το Κρεμλίνο έκανε γνωστό σήμερα με επισημότητα ότι η συνάντηση των προέδρων Ρωσίας και ΗΠΑ, Βλαντίμιρ Πούτιν και Τζο Μπάιντεν αντίστοιχα, σχεδιάζεται να λάβει χώρα κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Βέβαια, μέχρι στιγμής δεν έχει συμφωνηθεί η ημερομηνία της συνάντησης, ούτε η χώρα στην οποία θα διεξαχθεί.

«Πράγματι ορισμένες προτάσεις έχουν γίνει, τις ημερομηνίες προς το παρόν δεν μπορώ να τις επιβεβαιώσω. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία συμφωνία για τις ημερομηνίες. Συζητάμε πράγματι για τους θερινούς μήνες… ακόμη πρέπει να αναλύσουμε πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, ώστε να καταλήξουμε σε κάποιες τελικές συμφωνίες» , δήλωσε σχετικά ο Πεσκόφ, για να συνεχίσει:

«Προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί ούτε μια χώρα (στην οποία θα μπορούσε να γίνει η συνάντηση)».

Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δεν σχολίασε το ενδεχόμενο μιας συνάντησης των ηγετών των δύο χωρών στη διάρκεια της προγραμματισμένης στα μέσα Ιουνίου ευρωπαϊκής περιοδείας του Μπάιντεν, συμπληρώνοντας ότι μια τέτοια πρόταση «έγινε κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας» που είχαν οι δύο πρόεδροι στις 13 Απριλίου.

Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του Λευκού Οίκου, κατά την διάρκεια της συνομιλία αυτής ο Μπάιντεν πρότεινε τη διεξαγωγή Ρωσο-Αμερικανικής συνάντησης κορυφής «σε τρίτη χώρα τους προσεχείς μήνες».

Ακολούθως, ο Αμερικανός πρόεδρος διευκρίνισε ότι πρότεινε στον Πούτιν του να συναντηθούν το καλοκαίρι στην Ευρώπη.

Σύμβουλος του Κρεμλίνου δήλωσε χθες, Κυριακή, ότι η συνάντηση μπορεί να γίνει τον Ιούνιο, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, τη στιγμή που η εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, ανέφερε ότι ο Μπάιντεν πρότεινε στον Πούτιν να συναντηθούν στις 15-16 Ιουνίου, σε μια ευρωπαϊκή χώρα.

Δείτε επίσης:  Τζόνσον: «Αφήστε τα πτώματα να στοιβάζονται κατά χιλιάδες»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading