Καλαμαριά: Αλλάζει όψη το παραλιακό μέτωπο, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την ανάπλαση

Έτοιμο για ανάπλαση είναι το παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη, μετά την έγκριση των μελετών για να αλλάξει όψη το κομμάτι από το Μέγαρο Μουσικής έως και τη Νέα Κρήνη, μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Σε σκέλος του ΠΔΕ που αφορά το υπουργείο Τουρισμού, ο Δήμος Καλαμαριάς εξασφάλισε τη χρηματοδότηση των μελετών, προϋπολογισμού 765.000 ευρώ, που θα διεξαχθούν σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Μείζονος Θεσσαλονίκης (Μ.Α.Θ Α.Ε Ο.Τ.Α), ώστε να αναδειχθεί ένα κομμάτι του παραλιακού του μετώπου, το οποίο έδειχνε εγκαταλελειμμένο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, με την ανάπλαση δεν θα διακόπτεται η πορεία των πεζών και των ποδηλατών στον άξονα Σοφούλη- Πλαστήρα, αφού θα γίνουν παρεμβάσεις ώστε να ενισχυθεί ο ποδηλατικός τουρισμός, αλλά και η βιώσιμη ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης.

«Βάζουμε στόχους και τους πετυχαίνουμε έναν προς έναν, με συστηματική και σκληρή δουλειά. Πιστεύω ότι σε δύο χρόνια, η Καλαμαριά θα αποκτήσει έναν ποδηλατόδρομο, που θα ξεκινάει από τη Ρέμβη και θα καταλήγει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Επιτέλους θα θυμίζει μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη», τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Δείτε επίσης: Π.Κ.Μ.: Μεγάλη συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών στις έκτακτες αιμοδοσίες σε Πέλλα, Σέρρες και Κιλκίς

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading