Δένδιας για την άτυπη πενταμερή για το Κυπριακό: “Αύριο είναι μια δύσκολη μέρα, πάμε για το καλύτερο”

Για την αυριανή άτυπη πενταμερή για το Κυπριακό τοποθετήθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Αύριο είναι μία δύσκολη ημέρα, πάμε για το καλύτερο, αλλά να δούμε τι θα γίνει. Πάμε όμως πάντα για το καλύτερο» ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών, μετά την επίσκεψή του στην Προεδρική Φρουρά.

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε ακόμα πως για τον ίδιο ήταν στιγμές εξαιρετικής χαράς και υπερηφάνειας που έγινε δεκτός σήμερα από τον διοικητή και ξεναγήθηκε στους χώρους της Προεδρικής Φρουράς, προσθέτοντας πως ήρθε σε επαφή με την τεράστια ενδυματολογική παράδοσή της, η οποία κρύβει μία εθνική παράδοση μας, την εξέλιξη του ελληνισμού μέσα στους αιώνες.

Την ίδια στιγμή, εκμυστηρεύτηκε πως ήταν ένα απωθημένο του εδώ και πολλά χρόνια και εξήγησε: «Διότι όταν κατατάχθηκα στον ελληνικό Στρατό, κατ’ αρχήν είχα προεπιλεγεί, λόγω ύψους, για την Προεδρική Φρουρά. Αλλά επειδή δεν μπορούσα να στερηθώ μόνιμα τα γυαλιά μου, τελικά έγιναν μόνον έφεδρος αξιωματικός και όχι εύζωνας. Ήταν λοιπόν και για εμένα μία στιγμή προσωπικής επιστροφής».

Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Νίκος Δένδιας είχε διάλογο με τον ράφτη της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος του έδειξε τον τρόπο κατασκευής της φουστανέλας και της εξάρτησης των ανδρών της Προεδρικής Φρουράς.

Ο ράφτης, απευθυνόμενος στον Νίκο Δένδια, του είπε: «Συγχαρητήρια, κύριε υπουργέ, μας κάνατε εθνικά υπερήφανους». Ο Υπουργός τον ευχαρίστησε, με τον ράφτη να τονίζει: «Αυτό ένιωσα και οφείλω να σας το πω».

Πιο πριν, ο κ. Δένδιας έγινε δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις πρόσφατες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς και στην τριμερή Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Λιβάνου.

Τέλος, συζήτησαν για την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, όπως και για την επικείμενη πενταμερή Διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό.

Δείτε επίσης: Συνάντηση Σακελλαροπούλου – Δένδια για ελληνοτουρκικές σχέσεις, Κυπριακό και Βαλκάνια

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading