«Κηρύξτε το Άγιο Όρος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Στην κατάθεση αιτήματος στην Πολιτική Προστασία για κήρυξη του Αγίου Όρους σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης προχώρησαν η Ιερά Κοινότητα και η Πολιτική Διοίκηση, εξαιτίας των καταστροφών που προκλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες από τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κεντρικός δρόμος που οδηγεί από το λιμανάκι της Δάφνης στις Καρυές έχει κοπεί στα δύο, ενώ οι ζημιές στο δασικό οδικό δίκτυο πρόσβασης έχουν οδηγήσει στον αποκλεισμό των περισσότερων μονών και σκητών.

Μαρτυρίες μοναχών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάνουν λόγο για «εφιαλτικές ώρες», ενώ ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί το μέγεθος των ζημιών.

Αύριο η μετάβαση των συνεργείων της Πολιτικής Προστασίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας θα προσπαθήσουν αύριο να μεταβούν στο Άγιο Όρος, προκειμένου να γίνει μία καταγραφή του εύρους των ζημιών.

Πάντως, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν πτόησαν χθες τους μοναχούς στις Καρυές, οι οποίοι προχώρησαν στη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας του Άξιον Εστί και σε περιφορά γύρω από το ναό του Πρωτάτου, αναπέμποντας δέηση για την προστασία από τον κορονοϊό.

Δείτε επίσης: «Στοπ» απο ΣΤΕ στην παρακολούθηση λειτουργιών από πιστούς

Loading