Φρικτή περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας στον Άγιο Δημήτριο

Κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης ζούσαν τα πέντε ανήλικα παιδιά μιας οικογένειας στον Άγιο Δημήτριο, καθώς ο πατέρας τα κακοποιούσε, τα άφηνε νηστικά και τα έβαζε να…διαλογίζονται. Η σύλληψή του έγινε έπειτα από εισαγγελική παρέμβαση, τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, ενώ η μητέρα έχει εξαφανιστεί φοβούμενη τη σύλληψη.

Τα τελευταία έξι χρόνια η οικογένεια είχε μετακομίσει στον Άγιο Δημήτριο, όπου και τα παιδιά ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες. Στην αρχή έμεναν σε ένα τροχόσπιτο που είχε τοποθετηθεί σε χωράφι ιδιοκτησίας του πατέρα, ενώ αργότερα μετακόμισαν σε μια μονοκατοικία.

Τα τέσσερα αγόρια και το ένα κορίτσι ηλικίας από 9 έως 17 ετών, υποχρεώνονταν από τον πατέρα να διαλογίζονται, να σκάβουν χωρίς λόγο το χωράφι με τα χέρια και χωρίς τροφή. Η μητέρα δεν εργάζονταν καθώς η ίδια και ο σύζυγός της είχαν αρνηθεί θέση στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου.

Μόνα και αποκομμένα από την κοινωνική ζωή, τα παιδιά δεν είχαν φίλους ούτε από τη γειτονιά, αλλά ούτε και από το σχολείο. Επίσης δεν μπορούν να βγουν να παίξουν ή να έχουν κοινωνικές επαφές με άλλους ανθρώπους. Το σπίτι δεν είχε θέρμανση και για να ζεσταθούν είχαν φτιάξει μια αυτοσχέδια ξυλόσομπα από θερμοσίφωνα στην οποία έκαιγαν ξύλα ή οτιδήποτε άλλο υλικό έβρισκαν στο δρόμο. Επίσης, ο πατέρας ανάγκαζε όλα τα μέλη να κάνουν μπάνιο και να πίνουν νερό από το πηγάδι που είχε το χωράφι.

Τα πέντε παιδιά ήταν αβάπτιστα, είχαν αρχαιοελληνικά ονόματα και ο πατέρας τα έβαζε να διαλογίζονται καθώς άνηκε σε μια θρησκεία παρόμοια με την σαΐεντολογία. Η αποκάλυψη της φρικαλεότητας, έγινε όταν τα δύο μεγαλύτερα αγόρια της οικογένειας αποκάλυψαν τον τρόπο ζωής τους στην διευθύντρια του σχολείου τους.

Απείλησε να τους σκοτώσει με μαχαίρι

Επίσης, πριν μια εβδομάδα έπειτα από έναν διαπληκτισμό που είχαν τα δύο παιδιά, είπαν στον πατέρα τους ότι θα τον κλείσουν φυλακή μην αντέχοντας άλλο τη βία και την καταπίεση. Αυτό ήταν κάτι που τον εξόργισε με αποτέλεσμα να τους απειλήσει όλους με ένα μαχαίρι, φωνάζοντας ότι θα τους σκοτώσει και μετά θα αυτοκτονήσει.

Αυτό ήταν που οδήγησε τα δύο αγόρια στην απόφαση να μιλήσουν στην διευθύντρια του σχολείου τους, η οποία κάλεσε την κοινωνική υπηρεσία του δήμου, καθώς επίσης και την αστυνομία. Αυτή την στιγμή, ο πατέρας έχει συλληφθεί και είναι έγκλειστος στην ψυχιατρική κλινική του Σισμανόγλειου νοσοκομείου.

Loading