Αντιπρόεδρος νοσοκομείου έγινε συνεργάτης του Πολάκη, ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ

Ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ μπήκε στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και διορίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης με μισθό 3.897 ευρώ το μήνα, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Ρίτας Μελά για την εφημερίδα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ με τίτλο «Αντιπρόεδρος σε νοσοκομείο ο… μηχανικός του Πολάκη!», από ιδιοκτήτης συνοικιακού βουλκανιζατέρ αναβαθμίστηκε στη θέση του αντιπρόεδρου του Νοσοκομείου της Σαντορίνης ο έμπιστος συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, Χαράλαμπος Πανοτόπουλος, μηχανολόγος μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, με μισθό 3.897 ευρώ το μήνα ή 46.000 ευρώ τον χρόνο.

Από την εφημερίδα, μάλιστα, παρατίθενται τέσσερα σχετικά έγγραφα:

  1. Η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής με την οποία ο σύμβουλος του κ. Πολάκη παίρνει το πράσινο φως για το συνεργείο του στην Ηλιούπολη, στις 12 Ιανουάριου 2012.
  2. Η ΚΥΑ που καθορίζει το μισθό του αντιπροέδρου, δαπάνης 46.000 ευρώ το χρόνο ή 3.897 ευρώ το μήνα.
  3. Ο διορισμός του κ. Πανοτόπουλου στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια με ημερομηνία 24 Μαρτίου 2017.
  4. Ο διορισμός του στη θέση του αντιπρόεδρου του Γ. Ν. Θήρας με ημερομηνία 9 Ιανουαρίου 2018.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «είναι πάγια τακτική όλων των πολιτικών, όλων των κομμάτων, όταν αναλαμβάνουν κυβερνητική θέση να έχουν τους συνεργάτες που εμπιστεύονται στα πολιτικά γραφεία τους και αυτό δεν είναι παράνομο. Όμως σε μια εποχή που εκατοντάδες χιλιάδες επιστήμονες έχουν μεταναστεύει, άλλοι αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη της ανεργίας ή εργάζονται για 400 ευρώ, είναι τουλάχιστον προκλητικό για τους πολίτες να βλέπουν άλλη μία κυβέρνηση να χρησιμοποιεί τις… ίδιες παλαιοκομματικές τακτικές “των προηγούμενων” για να τακτοποιήσει τα δικά της παιδιά, θυσιάζοντας έτσι, στο βωμό της κομματικής ταυτότητας, το περιβόητο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς»…

Ο κ. Πανοτόπουλος είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Μηχανολογίας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Πειραιά. Επίσης, ως επαγγελματίας μηχανικός μοτοσικλετών, το 2012, πριν ανεβεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, διατηρούσε συνεργείο βουλκανιζατέρ στην Ηλιούπολη. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από το έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής, που είναι αναρτημένο στη Διαύγεια, «Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων του συνεργείου επισκευής και συντήρησης μηχανικών μερών και ηλεκτρικών συστημάτων μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων του Πανοτόπουλου Χαράλαμπου, Ηλιούπολη».

Όταν ο Παύλος Πολάκης αναλαμβάνει τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, στις 23 Σεπτεμβρίου του 2015, ο κ. Πανοτόπουλος ως στενός συνεργάτης του τον ακολουθεί στο πολιτικό του γραφείο. Μάλιστα, ο διορισμός του σε αυτήν τη θέση ανέβηκε στη Διαύγεια στις 24 Μαρτίου του 2017.

Καθορισμός αποδοχών

Στις 27 Ιανουαρίου του 2016, και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν έναν χρόνο στην κυβέρνηση, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γεώργιος Χουλιαράκης, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, καθορίζεται ο μισθός του αντιπρόεδρου του Γ.Ν. Θήρας στο ποσό των 3.897,07 ευρώ το μήνα ή 46.000 ευρώ το χρόνο.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας μάς θυμίζει ότι «τα εγκαίνια του Νοσοκομείου Σαντορίνης είχαν γίνει μετά βαΐων και κλάδων από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λίγους μήνες μετά, δηλαδή στις 15 Ιουλίου του 2016, και τον Οκτώβριο του 2016 είχε δοθεί η εντολή για την παύση των μελών του Δ.Σ του Νοσοκομείου της Σαντορίνης, με απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας».

Ο δρόμος, λοιπόν, είχε ανοίξει για το στενό συνεργάτη του κ. Πολάκη, κι έτσι ο διορισμός του κ. Πανοτόπουλου στη θέση του αντιπρόεδρου του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 9 Ιανουαρίου του 2018, με την ΚΥΑ που υπογράφουν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Συγκεκριμένα, η ΚΥΑ αναφέρει το όνομα του αντιπρόεδρου και των υπόλοιπων μελών του νέου Δ.Σ: «Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζεται ο Πανοτόπουλος Χαράλαμπος, ο οποίος ορίζεται ως εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα διοίκησης του Γ.Ν. Θήρας με αμοιβή 3.897 ευρώ το μήνα ή 46.000 ευρώ το χρόνο».

Ακριβώς την επόμενη ημέρα δημοσιεύτηκε και το ΦΕΚ (10 Ιανουαρίου 2018, αριθμός φύλλου 5). Να σημειωθεί ότι η θητεία των διορισμένων λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2019.

Η απάντηση Πολάκη

Με ανάρτηση στο Facebook, όπως συνήθως, απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός στο δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία:

«Όλα τα ταϊσμένα τρωκτικά του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν βγει στην πίστα της λάσπης και της διαστρέβλωσης για να θολώσουν την εικόνα του σκανδάλου νοβάρτις και να μας διαβάλουν με απίστευτα ψέματα, πιστεύοντας οι κακόμοιροι πως θα σταματήσουμε…

» Σημερινό δείγμα η εφημερίδα Δημοκρατία με ένα εμετικό δημοσίευμα για το μηχανολόγο μηχανικό Πανοτόπουλο Μπάμπη, συνεργάτη μου για 1,5 χρόνο στο υπουργείο με ευθύνη για τα νοσοκομεία στο Αιγαίο και το ΕΚΑΒ, ο οποίος σήμερα είναι εντεταλμένος σύμβουλος στην ΑΕΜΥ (ανώνυμη εταιρεία μονάδων υγείας), με αρμοδιότητα το νοσοκομείο Σαντορίνης».

Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, όλα εξηγούνται από τις φωτογραφίες που επισυνάπτει στην ανάρτησή του, στις οποίες φαίνονται καθαρά μερικά από τα ποσά που εισέπραξε η εταιρεία που ανήκει και η Δημοκρατία και οι εφημερίδες του ίδιου ομίλου το έτος 2014 από «το μαυσωλείο της διαπλοκής και του μαύρου χρήματος που λέγεται ΚΕΕΛΠΝΟ».

«Μη σπρώχνεστε παλληκάρια!!! Έχει για όλους… Δε μας ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ η λάσπη σας!!!!» καταλήγει η ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού.

Κυβερνητικές πηγές, πάντως, απέφυγαν να σχολιάσουν το σχετικό δημοσίευμα.

Loading