Καπνίζεις ενώ στο αυτοκίνητο έχεις παιδιά; Πρόστιμο!

Καπνίζεις ενώ στο αυτοκίνητο έχεις παιδιά; Θα πληρώσεις πρόστιμο και πολύ ακριβό μάλιστα! Αυτό προβλέπει η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας σύμφωνα με την οποία οι θεριακλήδες οδηγοί και επιβαίνοντες που καπνίζουν μέσα στο αυτοκίνητο, παρουσία παιδιών κάτω των 12 χρόνων κινδυνεύουν με υψηλότατο πρόστιμο που φτάνει μέχρι και τα 1.500 ευρώ, ενώ θα τίθενται αντιμέτωποι και με το ενδεχόμενο της αφαίρεσης διπλώματος για έναν μήνα.

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας του υπουργείου Υγείας με την οποία ζητά από τους αρμόδιους φορείς να είναι ιδιαίτερα αυστηροί ως προς την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου. Τα “τσουχτερά” πρόστιμα για τις επιχειρήσεις κιμαίνονται από 500 έως 10.000 ευρώ, ενώ για όσους καπνίζουν σε χώρους που δεν επιτρέπεται από 50 μέχρι και 500 ευρώ.

Τι ορίζει η νέα εγκύκλιος

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά το κάπνισμα σε ΙΧ με ανήλικους επιβαίνοντες κάτω των 12 ετών, το πρόστιμο είναι 1.500 ευρώ για όποιον καπνίζει ( ανεξάρτητα από το αν είναι ο οδηγός του οχήματος). Το πρόστιμο αυτό διπλασιάζεται σε περίπτωση που το άτομο οδηγεί αυτοκίνητο δημοσίας χρήσης.

Τέλος, στους οδηγούς των οχημάτων που καπνίζει κάποιος, ενώ παρίσταται ανήλικος, θα τιμωρούνται με αφαίρεση διπλώματος για έναν μήνα. Αυτό ισχύει για κάθε παράβαση, είτε την διέπραξαν οι ίδιοι είτε άλλοι επιβαίνοντες του οχήματος

Loading