ΗΠΑ: Μάγεψε τα πλήθη η σπάνια σεληνιακή έκλειψη (vd)

Χιλιάδες ήταν οι άνθρωποι που συσσωρεύτηκαν σε λόφους έξω από το Λος Άντζελες των ΗΠΑ σήμερα τα ξημερώματα προκειμένου να παρακολουθήσουν την εξέλιξη μιας σπάνιας σεληνιακής έκλειψης που ονομάζεται «Super Blue Blood Moon».

Έξω από το παρατηρητήριο  Γκρίφιθ, το οποίο συχνά προσελκύει τουρίστες που αναζητούν το διάσημο σήμα του Χόλιγουντ, χιλιάδες άνθρωποι ξάπλωσαν στο γρασίδι και κοίταζαν με τηλεσκόπια προκειμένου να δουν όσο καλύτερα γινόταν το θέαμα.

«Δεν περίμενα να δω τόσους πολλούς ανθρώπους να βρίσκονται εδώ, είναι πραγματικά υπέροχο» δήλωσε ο Σαμ Ρουμπαγιέ, 34χρονος διευθυντής εταιρείας ακινήτων στο Λος Άντζελες που βρέθηκε στο Γκρίφιθ για να δει την έκλειψη.

Στη Δυτική Αμερική, η έκλειψη ξεκίνησε στις 3.48 τα ξημερώματα, ώρα Ειρηνικού), σύμφωνα με τη ΝΑΣΑ, ενώ εκείνοι που βρέθηκαν στην Ανατολική ακτή ήταν λιγότερο τυχεροί καθώς η εικόνα δεν ήταν καθαρή.

“Είναι όμορφο να το βλέπεις τόσο κοντά”

Ένας 21χρονος φοιτητής των μαθηματικών, Μονίκ Ραμίρεζ, μαζί με τρεις φίλους του ξεκίνησαν μαζί με αυτοκίνητο για το Γκρίφιθ, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τον προορισμό μέχρι την τελευταία στιγμή.

«Μόλις φτάσαμε εδώ, το φεγγάρι φαινόταν πολύ πιο κοντά. Έτσι ήταν πολύ ωραίο να το βλέπεις από αυτό το σημείο» τόνισε ο Ραμίρεζ.

Πηγή: Reuters

Loading