Αποτυχία ο πόλεμος κατά των Ταλιμπάν!

Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν απέτυχε… «Οι Ταλιμπάν δρουν ανοικτά στο 70% των διοικητικών περιφερειών της χώρας» σύμφωνα με την έρευνα του BBC!

Μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 οι ΗΠΑ, η Βρετανία και συμμαχικές δυνάμεις κήρυξαν πόλεμο με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος των Ταλιμπάν. Ωστόσο το κίνημα τους έχει ανασυγκροτηθεί πλήρως και πραγματοποιεί διαρκείς επιθέσεις σε διπλωματικές αποστολές, πρεσβείες, στρατιωτικές εγκαταστάσεις και προσωπικό ξένων αποστολών. Εκατομμύρια Αφγανοί έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τη χώρα ενώ συνολικά από το 2001 μέχρι σήμερα έχουν χάσει του ζωή του περισσότεροι από 110.000 άνθρωποι.

Ερευνα που σοκάρει για τους Ταλιμπάν

Η έρευνα του BBC αποκαλύπτει την αλήθεια που σοκάρει. Οι Ταλιμπάν διεκδικούσαν ή κατείχαν το 44% των περιφερειών του Αφγανιστάν τον Οκτώβριο του 2017. Ειδικότερα, η αφγανική κυβέρνηση ελέγχει το 30% της επικράτειας της χώρας, αλλά όπως τόνισε αυτό δεν σημαίνει ότι σε αυτές δεν διαπράττονται εγκληματικές ενέργειες. Παράλληλα,  δρουν ανοικτά στο 70% των διοικητικών περιφερειών του Αφγανιστάν, καθώς ελέγχουν πλήρως το 4% εξ αυτών κι είναι παρόντες σε άλλο ένα 66%!

Loading