Ι. Κλουκίνας-Ι. Λάππας: Αυξάνονται οι πωλήσεις του 2021

Αύξηση των πωλήσεων σημείωσε η Ι. Κλουκίνας-Ι. Λάππας το πρώτο εξάμηνο του 2021 με την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Συγκεκριμένα οι πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου της φετινής χρονιάς αυξήθηκαν κατά 17% σε σχέση με το ποσοστό του πρώτου εξαμήνου του 2020 και κατά 4,70% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Οι πωλήσεις της χώρας στον χώρο του λιανικού εμπορίου αυξήθηκαν μετά την επαναλειτουργία των φυσικών καταστημάτων από τις 5 Απριλίου κατά 15% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020 και κατά 6,98% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Παρά την επαναλειτουργία των φυσικών καταστημάτων, το ηλεκτρονικό κατάστημα, παραμένει πρώτο σε πωλήσεις και με σημαντική διαφοροποίηση του ποσοστού συμμετοχής στις συνολικές πωλήσεις λιανικής, από το δεύτερο στην σειρά κατάστημα.

Και οι πωλήσεις της Ρουμανίας, σημειώνουν αύξηση 92% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020. Και σε αυτήν την αγορά επενδύσεις γίνονται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, με τη λειτουργία του mothercare.ro το οποίο συνεχώς κερδίζει μερίδιο αγοράς.

Οι αγορές των υπόλοιπων χωρών των Βαλκανίων, στις οποίες δραστηριοποιείται ο Όμιλος εμφανίζουν επίσης αύξηση. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της Σερβίας σημείωσαν αύξηση 45% και της Αλβανίας 35%.

Η θετική πορεία του Ομίλου είναι αυτή που χαρίζει αισιοδοξία για την προοπτική των πωλήσεων για το υπόλοιπο του 2021.

Δείτε επίσης: Σταϊκούρας: «Σημαντικό βήμα η συμφωνία για την ελάχιστη φορολόγηση των πολυεθνικών εταιρειών»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading