Ύποπτο ρατσιστικό γράμμα στον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μάρκλ

Παραλήπτες μιας επιστολής με ρατσιστικό περιεχόμενο και με άσπρη σκόνη ήταν ο πρίγκιπας Χάρι και η αρραβωνιαστικιά του Μέγκαν Μαρκλ. Ο αποστολέας παραμένει μέχρι αυτήν την ώρα άγνωστος, ενώ η βρετανική αστυνομία εξετάζει το ύποπτο αυτό γράμμα.

Όλα ξεκίνησαν όταν το προσωπικό των ανακτόρων του Σεντ Τζέιμς, μία από τις κατοικίες της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, παρέλαβαν μια επιστολή αγνώστου αποστολέα προς τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ. Όταν διαπίστωσαν το περιεχόμενο του αμέσως έσπευσαν να ειδοποιήσουν τις αρχές, οι οποίες διαπίστωσαν σε πρώτη φάση ότι η λευκή ουσία δεν είναι επιβλαβής για την υγεία.

Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους προσπαθούν να καθορίσουν εάν η αποστολή του δέματος εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου για τις «κακόβουλες επικοινωνίες», που προβλέπει την επιβολή τιμωριών για τις αποστολές δεμάτων με χαρακτήρα απειλητικό ή υβριστικό, όπως και τα σχόλια ρατσιστικού περιεχομένου.Στην ανακοίνωσή της, η Σκότλαντ Γιάρντ αναφέρει ότι «τη διαχειριζόμαστε ως ρατσιστική αξιόποινη πράξη που υποδαυλίζει το μίσος».

Από την άλλη, σύμφωνα με την εφημερίδα Evening Standard του Λονδίνου, παράλληλα εστάλη και άλλη κακόβουλη επιστολή που εμπεριείχε σκόνη στο ανάκτορο του Ουεστμίντστερ, το βρετανικό κοινοβούλιο, με παραλήπτρια την υπουργό Εσωτερικών Άμπερ Ραντ. Και σε αυτήν την περίπτωση η σκόνη δεν ήταν επικίνδυνη, ωστόσο η Σκότλαντ Γιαρντ προσπαθεί να συλλέξει στοιχεία ούτως ώστε να εξακριβωθεί το εάν τα δύο αυτά δέματα σχετίζονται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading