Παραιτήθηκε ο υποδιευθυντής της Unicef- Απρεπής συμπεριφορά η αιτία

Παραιτήθηκε εν τέλει ο υποδιευθυντής του Ταμείου του ΟΗΕ για τα παιδιά (UNICEF) Τζάστιν Φορσάιθ, ύστερα από το σκάνδαλο που είχε δημιουργηθεί, όταν ήρθαν στο φως της δημοσιότητας καταγγελίες σε βάρος του για απρεπή συμπεριφορά.

Οι συγκεκριμένες κατηγορίες, έχουν κατατεθεί από τρεις γυναίκες που εργάζονταν στη φιλανθρωπική, μη κυβερνητική οργάνωση «Save the Children» που ήταν προηγουμένως διευθυντής ο Φορθσάιρ και αφορούν εκείνη την χρονική περίοδο. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων, κατήγγειλαν ότι τις είχε στείλει απρεπή μηνύματα και είχε επανειλημμένως σχολιάσει το ντύσιμό τους.

Η διευθύντρια της Unicef Χενριέτα Φορ έκανε δεκτή την παραίτηση του Φορσάιθ ο οποίος εκτελούσε χρέη του υποδιευθυντή τα τελευταία δύο χρόνια.

«Είμαστε ευγνώμονες στον κ. Φορσάιθ για το έργο του για την υπεράσπιση των πιο αδύναμων παιδιών και για την βοήθεια που πρόσφερε στην αποστολή της Unicef να σώσει τις ζωές παιδιών. Η αποστολή αυτή είναι πλέον πιο σημαντική από ποτέ», δήλωσε η ίδια.

Από μεριάς του, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε πως θα ακολουθεί πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι σε κάθε απρεπή σεξουαλική συμπεριφορά στους κόλπους του Οργανισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading