Χαβάη: Νέες ρωγμές στο έδαφος λόγω του ηφαιστείου – Απειλούνται σπίτια

Τον απόλυτο τρόμο ζουν οι κάτοικοι της Χαβάης τις τελευταίες ημέρες, έπειτα από την τρομακτική έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα. Οι αρχές με νέες ανακοινώσεις προειδοποιούν του κατοίκους να είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τις οικίες τους καθώς νέα ρήγματα κάνουν την εμφάνισή τους στο έδαφος.

Εξαιτίας της μανίας της φύσης, τουλάχιστον 12 ρωγμές έχουν σχηματιστεί μετά την πρώτη έκρηξη του Κιλαουέα, που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη. Μάλιστα, από τις συγκεκριμένες σχισμές που έχουν δημιουργηθεί εκλύονται συνεχώς σιντριβάνια αλλά και ποτάμια λάβας.

Συνολικά μέχρι αυτήν την ώρα, 1.700 άνθρωποι έχουν ήδη κληθεί να εγκαταλείψουν τις οικίες τους, υπό τον φόβο της λάβας η οποία έχει κυριολεκτικά πλημμυρίσει τους δρόμους της περιοχής.

«Να είστε έτοιμοι να εγκαταλείψετε τις οικίες σας»

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Ταλμάντζε Μάγκνο σε μια συνάντηση με κοινοτικούς φορείς, προειδοποίησε τόσο τους ίδιους τους φορείς όσο και τους κατοίκους ότι η περιοχή που εκκενώθηκε θα διευρυνθεί, καθώς νέες ρωγμές από το ηφαίστειο σχηματίζονται στο ανατολικό τμήμα της Χαβάης.

«Εάν η κατάσταση γίνει επικίνδυνη, πρέπει να φύγετε.[…] Εάν κατοικείτε στις γύρω κοινότητες… να είστε προετοιμασμένοι. Ανά πάσα στιγμή θα κληθείτε να απομακρυνθείτε από τα σπίτια σας».

Loading