Στα δίχτυα των γερμανικών αρχών σπείρα διακίνησης μεταναστών

Έπειτα από μεγαλειώδη επιχείρηση που διεξήγαγε η αστυνομία της Γερμανίας, ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τρεις άνδρες οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκημα της παράνομης διακίνησης ανθρώπων ενώ πρόσκεινται και σε ακροδεξιούς κύκλους.

Στην συγκεκριμένη επιχείρηση έλαβαν μέρος περίπου 800 αστυνομικοί, ενώ οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα μέρη της Γερμανίας, και κυρίως σε διαμερίσματα στο Αμβούργο, τη Βρέμη και τα κρατίδια της Σαξονίας-Άνχαλτ και της Κάτω Σαξονίας.

Σε αυτούς τους χώρους η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες μετρητών, χρυσού, πλαστών εγγράφων και ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Συνολικά τρία άτομα συνελήφθησαν, δύο Γερμανοί και ένας Ρώσος που τους βαραίνουν υποψίες για διευκόλυνση για παράνομη είσοδο κυρίως πολιτών από τη Μολδαβία, ενώ τους παρείχαν επίσης παράνομη απασχόληση στην ασφάλεια και άλλους τομείς.

Οι γερμανικές αρχές στην ανακοίνωσή τους ακόμα επισημαίνουν, πως πιστεύεται πως τα άτομα αυτά σχετίζονται με ακροδεξιούς κύκλους, κυρίως με την οργάνωση Reichsbuerger (μτφ. Πολίτες του Ράιχ), μια ακροδεξιά οργάνωση που απορρίπτει τη σύγχρονη Γερμανία ως νόμιμο κράτος και αποδέχεται μόνο το Γερμανικό Ράιχ.

Loading