Οι Τούρκοι λένε #Αρκετά στον Ερντογάν

Διαδικτυακός πυρετός ξέσπασε νωρίτερα στην Τουρκία μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας του Twitter. Σχεδόν μισό εκατομμύριο πολίτες, ανέδειξαν ως κορυφαίο τρεντ στα χάσταγκς τη λέξη «Ταμάμ» (μτφ. Αρκετά), καλώντας με αυτόν τον τρόπο τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν σε παραίτηση.

Εντός μόνο λίγης ώρας, δεκάδες εκατοντάδες χρήστες του διαδικτύου, πλημμύρισαν το τουρκικό Twitter με τη συγκεκριμένη λέξη. Άλλοι την έγραφαν σκέτη τη λέξη, ενώ άλλοι το έγραφαν επανειλημμένα έως ότου καλυφθεί το όριο των λέξεων.

Χαρακτηριστικά, μερικοί έγραψαν ορισμένα tweets, όπως «Θέλουμε δημοκρατία επομένως λέμε #enough στον Ερντογάν. Σε παρακαλούμε αποχώρησε από τον θώκο σου, έκανες παράλογα πράγματα στη χώρα και τους πολίτες. Αρκετά» γράφει ένας χρήστης.

«Δεν θα αποχωρήσεις ήσυχα. Θα λογοδοτήσεις για τις πράξεις σου. Αρκετά!» σημειώνει ένας άλλος.

Εντύπωση όμως προκαλεί και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο τρεντ κατάφερε και ένωσε σύσσωμη ακόμα και την τουρκική αντιπολίτευση, μεταξύ αυτών και το φιλοκουρδικό κόμμα.

Η συγκεκριμένη μορφή αντίδρασης που έλαβε χώρα στο διαδίκτυο, έγινε ύστερα από δηλώσεις του ίδιου του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώπιον της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης. Ο Ερντογάν ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Το Έθνος μου με οδήγησε στον δημαρχιακό θώκο της Κωνσταντινούπολης, στην ηγεσία του AKP, της κυβέρνησης και στον προεδρικό θώκο. Εάν κάποια ημέρα το έθνος μας πει «αρκετά», τότε θα κάνουμε στην άκρη».

Loading