Τραυματίες και χάος προκλήθηκαν από το χιόνι στην Ιαπωνία

Με πρωτοφανείς εικόνες καταστροφής, ήρθαν αντιμέτωποι οι κάτοικοι στην Ιαπωνία, καθώς πέραν των δεκάδων πτήσεων που έχουν ακυρωθεί, μέχρι στιγμής 67 άτομα έχουν τραυματιστεί, με τις αρχές να θεωρούν ότι ο αριθμός αυτός με το πέρας του χρόνου αναμένεται να αυξηθεί.

Η χιονοθύελλα ήταν τόσο μεγάλη, ώστε 330 πτήσεις από και προς το Τόκιο ακυρώθηκαν εξαιτίας του ακραίου καιρικού φαινομένου.

Σε δηλώσεις του στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής του Τόκιο, δήλωσε ότι «τουλάχιστον 67 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ατυχήματα που σχετίζονται με τις χιονοπτώσεις». Παράλληλα, ο ίδιος εκτίμησε ότι δεδομένου του ρυθμού των κλήσεων για βοήθεια, ο αριθμός των τραυματιών αναμένεται να αυξηθεί.

Από την άλλη, ο επικεφαλής μετεωρολόγος Τσουμόρου Ματσουμότο, είχε προειδοποιήσει ότι «αναμένονται έντονες χιονοπτώσεις απόψε το βράδυ», πρεοειδοποιώντας μάλιστα ότι «οι χιονοπτώσεις να επηρεάσουν τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς».

Κάποιοι αψήφησαν το χιόνι

Παρόλο όμως των προειδοποιήσεων, αρκετός κόσμος αψήφησε το χιόνι και βγήκε στο Σιντζούκου, τον πιο πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό στον κόσμο.

Η μετεωρολόγος Σακίκο Νισιόκα, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε ότι «στο Τόκιο προειδοποιούμε για ισχυρές χιονοπτώσεις με μια πρώτη πρόβλεψη το ύψος του χιονιού να ξεπεράσει τα 10 εκατοστά σε διάστημα 12 ωρών».

Σημειώνεται ότι η μετεωρολογική υπηρεσία δεν εκδίδει προειδοποιήσεις για τις χιονοπτώσεις παρά μόνο εάν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν υλικές ζημιές και προβλήματα στην κυκλοφορία.

Η τελευταία φορά μάλιστα που εκδόθηκε παρόμοια ανακοίνωση για την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας ήταν το Φεβρουάριο του 2014. Τότε, το ύψος του χιονιού στο Τόκιο είχε φθάσει τα 27 εκατοστά.

Loading