Τουρκία: 24 άτομα συνελλήφθησαν για «τρομοκρατική προπαγάνδα»

Στη σύλληψη 24 ατόμων προχώρησαν σήμερα οι τουρκικές αρχές, με την κατηγορία ότι έκαναν διαδικτυακή «τρομοκρατική προπαγάνδα», κατά των επιθέσεων που διεξάγει η Τουρκία εναντίον μια κουρδικής πολιτοφυλακής στη Συρία.

Σύμφωνα με το Anadolu, κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της γείτονος, το οποίο επικαλείται πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, τα άτομα αυτά συνελήφθησαν στο πλαίσιο επιχείρησης που διεξήχθη σε όλη την Τουρκία εναντίον ύποπτων χρηστών του Ίντερνετ ότι θέλησαν να αμαυρώσουν την εικόνα της στρατιωτικής επιχείρησης.

Επίσης, μεταδόθηκε από το πρακτορείο, ότι εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε 57 εντάλματα σύλληψης σε βάρος ύποπτων προσώπων κυρίως για «τρομοκρατική προπαγάνδα» και «εξύβριση του προέδρου» στο Ίντερνετ.

Παρόλα αυτά, δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν επίσημα, αν οι συλλήψεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής.

Από την άλλη μεριά, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, ο εισαγγελέας της Βαν, που βρίσκεται στην νοτιοανατολική Τουρκία, άρχισε έρευνα εναντίον 4 βουλευτών του κύριου φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, του HDP, οι οποίοι είχαν καλέσει μέσω του Twitter σε διαδήλωση κατά της επιθετικής εξωτερικής πολιτικής που χαράσει η Τουρκία στα ανατολικά σύνορά της.

Το χρονικό

Οι συλλήψεις αυτές γίνονται ενώ ήδη από το Σάββατο, η Τουρκία διεξάγει στην περιοχή της βόρειας Συρίας επίθεση εναντίον των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας. Η οργάνωση αυτή αποτελεί για την Άγκυρα κόκκινο πανί, φτάνοντας μάλιστα να την χαρακτηρίζει ως «τρομοκρατική».

Από την άλλη όμως, οι YPG υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ , οι οποίες θεωρούν ότι η πολιτοφυλακή αυτή είναι μια αποτελεσματική δύναμη που θα μπορούσε να φανεί σημαντική στον πόλεμο εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι οι YPG πρωταγωνίστησαν στην ανακατάληψη της Ράκα, που αποτελούσε σημαντικό προπυργίο των τζιχαντιστών στη Συρία.

Loading