Μπουνιές και κλωτσιές μεταξύ Τούρκων-Κούρδων στο Ανόβερο (vids)

Γυαλιά καρφιά έκαναν το διεθνές αεροδρόμιο στο Ανόβερο, 200 Τούρκοι και Κούρδοι όταν άρχισαν τις μπουνιές και τις κλωτσιές με αφορμή την έκρυθμη κατάσταση μεταξύ των δυο λαών.

Το άγριο ξύλο στο τέρμιναλ του γερμανικού αεροδρομίου, ξέσπασε με αφορμή την ευρεία επίθεση με πυροβολικό και αεροπορία του τουρκικού στρατού, σε περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από Κούρδους.

Η κατάσταση άρχισε να εκτραγχύνεται όταν Κούρδοι και Τούρκοι έσπασαν τον κλοιό της αστυνομίας, με συνέπεια το σημείο να μετατραπεί κυριολεκτικά σε πεδίο μάχης, με κλωτσιές και μπουνιές που φανέρωναν το ακραίο μίσο που επικρατούσε.

Οι Κούρδοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά των επιθέσεων του τουρκικού στρατού, ενώ από την άλλη οι Τούρκοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα υποστηρικτικά προς τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως είναι φυσικό προκλείθηκε αναστάτωση, ενώ στο σημείο έσπευσαν ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να σταματήσει τις συγκρούσεις εντός του αεροδρομίου, αποθώντας τους με σπρέι πιπεριού.

Τα επεισόδια συνέβησαν ακριβώς μπροστά από το εκδοτήριο της γνωστής αεροπορικής εταιρίας Turkish Airlines, ενώ πολλοί από τους Κούρδους κρατούσαν χαρακτηριστικές σημαίες του ελεύθερου Κουρδιστάν.

Στο σημείο κατέφτασαν τουλάχιστον 20 οχήματα της αστυνομίας, αλλά και ασθενοφόρα, προκειμένου να μεταφέρουν στο νοσοκομείο τυχόν τραυματίες.

Δείτε τα χαρακτηριστικά βίντεο:

Loading