Τραμπ για Φλόριντα: Θα έμπαινα στο σχολείο «ακόμα και χωρίς όπλο»

Πιο ατρόμητος από ποτέ φάνηκε να είναι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία του νωρίτερα στις ΗΠΑ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο ίδιος αν παρευρίσκονταν στο ένοπλο περιστατικό σε σχολείο στη Φλόριντα το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους, δε θα δίσταζε ούτε στιγμή να σπεύσει «ακόμα και χωρίς όπλο».

Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος, δεν παρέλειψε να σχολιάσει τον ίδιο τον αστυνομικό ο οποίος βρισκόταν σε υπηρεσία εκείνη την ώρα, κάνοντας λόγο για έναν «δειλό» άνθρωπο. Ο ίδιος μάλιστα δε δίστασε για μια ακόμα φορά να επικρίνει με σφοδρό τρόπο τις αστυνομικές αρχές του Πάρκλαντ για το γεγονός ότι δεν έδρασαν άμεσα.

Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε ότι οι αρχές πρέπει να διαχειρίζονται καλύτερα τις προειδοποιήσεις αναφορικά με ανθρώπους που επιδεικνύουν τάσεις βίας, όπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωση του 19χρονου δράστη που αιματοκύλισε το εν λόγω σχολείο.

Τι δήλωσε ο Τραμπ για το θέμα

Σε ομιλία που εκφώνησε προς τους κυβερνήτες των ομοσπονδιακών πολιτειών της χώρας στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και πάλι το πολύνεκρο περιστατικό ένοπλης βίας σε σχολείο της Φλόριντας.

«Πιστεύω πραγματικά ότι θα επέστρεφα εκεί μέσα ακόμα και χωρίς όπλο και πιστεύω ότι η πλειονότητα των πολιτών θα αντιδρούσε ανάλογα».

Από την άλλη, σχολιάζοντας τη στάση των αστυνομικών είπε πως «Δεν πρόκειται ακριβώς για πρόσωπα που θα τους παρασημοφορούσαμε. Ο τρόπος που αντέδρασαν ήταν ειλικρινά αποκρουστικός.[…] Ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασαν είναι ντροπή».

Τι δήλωσαν μερικοί γερουσιαστές για το θέμα

Στη συνάντηση αυτή, που διεξήχθη στον Λευκό Οίκο, ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρικ Σκοτ τόνισε από την πλευρά του ότι οι ομοσπονδιακές αρχές πρέπει να λάβουν επιπλέον μέτρα για να βελτιώσουν την ασφάλεια στα σχολεία, περιλαμβανομένης της πρόσληψης ψυχαναλυτών σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα.

Ταυτόχρονα, ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Ουάσιγκτον Τζέι Ίνσλι υπογράμμισε, απευθυνόμενος στον Τραμπ, ότι οι εκπαιδευτικοί στην πολιτεία του δεν θέλουν να οπλοφορούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading