Μόσχα: Το μετρό παραχωρεί κονκάρδες για θέσεις καθημένου στις έγκυες

Σε ένα πρωτότυπο σχέδιο στοχεύει να προχωρήσει το μετρό της Μόσχας προκειμένου να εξασφαλίσει καθίσματα για τις εγκύους στο δημόσιο μέσο μεταφοράς. Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια εταιρεία σκοπεύεται να προχωρήσει στη χορήγηση ειδικών κονκάρδων στις γυναίκες που βρίσκονται σε «ενδιαφέρουσα» για να τις παραχωρούν οι υπόλοιποι επιβάτες θέση.

Όπως δήλωσε ο ο υποδιευθυντής του Μετρό της Μόσχας και αρμόδιος στρατηγικής ανάπτυξης Ρομάν Λατίποφ, το μέτρο αυτό αναμένεται να ληφθεί προκειμένου μεταξύ άλλων να αναβαθμιστεί η κοινωνική ευθύνη και η ευγενική συμπεριφορά των επιβατών μεταξύ τους.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος επικεφαλής, το πρόγραμμα αυτό έχει πιλοτικό χαρακτήρα και σε περίπτωση που το επιβατικό κοινό το δεχτεί και το «αγκαλιάσει» η εταιρία αναμένεται να το καθιερώσει σε μόνιμη βάση.

Πως θα την προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενες

Όπως δήλωσε ο Λαπιτόφ, οι έγκυες θα μπορούν να πάνε στα γκισέ που υπάρχουν στις στάσεις του μετρό και έχουν την ταμπέλα «Ζωντανή επικοινωνία» και να ζητήσουν την σχετική κονκάρδα, χωρίς να επιδείξουν ταυτότητα ή κάποιο δικαιολογητικό, η οποία θα γράφει « Ευχαριστώ που παραχωρήσατε στη μέλλουσα μητέρα την θέση σας». «Η κονκάρδα είναι κόκκινου χρώματος, είναι ευδιάκριτη και ευελπιστούμε ότι θα βοηθήσει τις μέλλουσες μητέρες να πραγματοποιούν με ασφάλεια τις μετακινήσεις τους στο μετρό».

Η κονκάρδα δίνεται δωρεάν και από σήμερα διατίθεται σε 13 στάσεις του μετρό και σε πέντε στάσεις του δακτυλίου του μετρό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading