Το Γουέστμινστερ λαμβάνει μέτρα ενάντια στις σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Αποφασισμένη φαίνεται η βρετανική βουλή να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των σεξουαλικών παρενοχλήσεων στους κόλπους της.  Βάσει λοιπόν έκθεσης η οποία σχηματίστηκε ύστερα από μια σειρά σεξουαλικών σκανδάλων στο Γουέστμινστερ, ένας στους πέντε εργαζόμενους φέρεται να έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης ή έχει γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού.

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα της έρευνας, μοιραία επέφερε τη πρόταση θέσπιση ενός νέου τρόπου ,με τον οποίον εις το εξής θα «δηλώνονται» αυτά τα περιστατικά. Και αυτό προτείνεται προκειμένου να αλλάξει το σκεπτικό πίσω από το οποίο αυτά τα περιστατικά μένουν στο σκοτάδι, εξαιτίας του φόβου που επικρατεί από μεριάς των εργαζόμενων προς τους επικεφαλής τους. Ταυτόχρονα, κρίνεται απαραίτητη και η θέσπιση ενός νέου πλαισίου τιμωρίας  για όσους κρίνονται ένοχοι ότι παρενοχλούν σεξουαλικά τους υφισταμένους τους.

Σύμφωνα με την έκθεση, το 19% των 1.377 ερωτηθέντων κατήγγειλε ότι «έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης ή ότι έγινε μάρτυρας ανάρμοστης συμπεριφοράς». Τα περιστατικά αυτά κατήγγειλαν διπλάσιες γυναίκες από  ότι άντρες.

Οι δηλώσεις

Η Άντρεα Λίντσομ,  επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων ανέφερε ότι «Είναι μια μεγάλη ημέρα για το κοινοβούλιο και την πολιτική ζωή.[…] Η νέα ανεξάρτητη διαδικασία θα δείξει ότι επιθυμούμε να είμαστε το καλύτερο κοινοβούλιο του κόσμου σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση όλων όσοι εργάζονται εδώ με αξιοπρέπεια και σεβασμό.[…] Είναι ένα μεγάλο βήμα στο να υπάρξει η αλλαγή κουλτούρας που χρειάζεται το κοινοβούλιο».

Loading