Τοξικομανής ομολόγησε ότι ήταν ο δράστης της επίθεσης στη Βιέννη

Ομολόγησε εν τέλει ο δράστης των δύο επιθέσεων με μαχαίρι οι οποίες έλαβαν χώρα χθες το βράδυ στην Βιέννη. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ένας 23χρονος Αφγανός ομολόγησε σήμερα ότι είναι ο δράστης της εν λόγω επίθεσης η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων.

Στην ομολογία του, ο δράστης δήλωσε ότι ο λόγος για τον οποίον προέβη σε αυτές τις πράξεις δεν ήταν λόγω κάποιων πολιτικών πεποιθήσεων. Αντιθέτως όπως ανέφερε, αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο επειδή «αισθανόταν επιθετικότητα και ήταν δυσαρεστημένος με τη ζωή του».

Το χρονικό της επίθεσης

Ο νεαρός επιτέθηκε αρχικά σε ένα ζευγάρι Αυστριακών, ηλικίας 67 και 56 ετών και στη 17χρονη κόρη τους. Λίγο αργότερα μαχαίρωσε έναν 20χρονο συμπατριώτη του, ενώ αμέσως μετά συνελήφθη από τις αρχές οι οποίες τον αναζητούσαν. Οι  επιθέσεις σημειώθηκαν σε πολύ κοντινή απόσταση η μια από την άλλη. Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στον εμπορικό δρόμο Πρατερστράσε και η δεύτερη σε απόσταση περίπου 700 μέτρων μακρύτερα, στη συνοικία Πράτερ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης γνώριζε τον 20χρονο Αφγανό που μαχαίρωσε ενώ σαν αιτία της επίθεσης φαίνεται να ήταν κάποιες  διαφωνίες σχετικές με ναρκωτικά.

Υπενθυμίζεται ότι ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading