Την έκδοση του Σαλέχ Μουσλίμ ζήτησε η ‘Αγκυρα από την Σουηδία

Σε μια νέα προσπάθεια έκδοσης του Σαλέχ Μουσλίμ  στην Τουρκία προχώρησε σήμερα η Άγκυρα, έπειτα από σχετικό αίτημα που εξέδωσε στην Σουηδία. Ο Μουσλίμ, είναι  ο πρώην ηγέτης του κουρδικού κόμματος της Συρίας PYD, μια οργάνωση την οποία η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική.

Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα ζητά την έκδοση του Μουσλίμ από ευρωπαϊκή χώρα. Αυτή είναι η τρίτη στην σειρά προσπάθειά της. Ο Μούσλιμ είχε συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα στην Πράγα, κατόπιν αιτήματος της Άγκυρας, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με δικαστική απόφαση. Έφυγε από την Τσεχία για τη Γερμανία και η Άγκυρα ζήτησε αμέσως και από το Βερολίνο την έκδοσή του.

Σύμφωνα με πηγή από τη Σουηδία, που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη, ανέφερε ότι ο Μούσλιμ βρισκόταν πράγματι στη Στοκχόλμη αλλά έχει ήδη φύγει από τη χώρα.

Από την πλευρά του το σουηδικό υπουργείο Εξωτερικών δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο επί του συγκεκριμένου θέματος.

Γιατί τον κατηγορεί η Τουρκία

Για την Τουρκία, ο συγκεκριμένος άνθρωπος αποτελεί «κόκκινο πανί». Ο Μούσλιμ κατηγορείται στη γείτονα για ανάμειξη  σε δύο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στην Άγκυρα και είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι.

Μέχρι αυτή τη στιγμή είναι άγνωστη η ακριβής τοποθεσία του Σάλεχ Μούσλιμ ο οποίος είχε δηλώσει- δεσμευτεί ότι θα παραμείνει εντός της επικράτειας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα συνεργαστεί με τις αρμόδιες αρχές αν τυχόν του ζητηθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading