Φωτιά ξέσπασε σε ανθρακωρυχείο στην Ρωσία

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγη ώρα στην Ρωσία, όταν ένα ανθρακωρυχείο «εξέπεμψε» σήμα καθώς πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού άρχισε να βγαίνει από τις εγκαταστάσεις του. Αμέσως η περιοχή εκκενώθηκε, ενώ στο σημείο έσπευσαν να επιχειρήσουν σωστικά συνεργεία.

Την πληροφορία μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της περιοχής, ενώ το κρατικό ενημερωτικό δίκτυο Russia Today, επικαλείται πηγή η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Καπνός έχει ανιχνευθεί μέσα σε μια σήραγγα βάθους 705 μέτρων. Αυτή την στιγμή 118 ανθρακωρύχοι ανεβαίνουν (σσ στην επιφάνεια)».

Επίσης, το παράρτημα του αρμόδιου υπουργείου της περιοχής για τις έκτακτες ανάγκες επιβεβαίωσε πάραυτα την πληροφορία. Η εταιρία αναφέρει ότι όλοι οι εργαζόμενοι είναι ασφαλείς.

Το συγκεκριμένο ανθρακωρυχείο το οποίο ονομάζεται Komsomolskaya και βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Βορκουτά, βόρεια από τον αρκτικό κύκλο.

Από την πλευρά της, η εταιρία που διαχειρίζεται το εν λόγω ανθρακωρυχείο Vorkutaugol ανέφερε ότι αμέσως στο σημείο έσπευσαν 5 σωστικά συνεργεία, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται έρευνες για την αίτια που ξέσπασε η πυρκαγιά.

Loading